Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 04, 2019

Κλείνουν αύριο τα ψηφοδέλτια για το Δήμο Πρέβεζας. Άλλοι καταφεύγουν για υποψηφίους στα κόμματα και άλλοι στην κοινωνία


Με εντατικό τρόπο συνεχίζεται το τελευταίο διήμερο η παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τους  συνδυασμούς στο Δήμο Πρέβεζας, καθώς όπως είναι γνωστό  αύριο το βράδυ τελειώνει η προθεσμία.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν..

Άλλοι επιχειρούν όπως - όπως "να κλείσουν τις τρύπες", ενώ άλλοι ανακοινώνουν "τους κρυφούς άσσους", προκειμένου να κερδίσουν τις τελευταίες εντυπώσεις που είναι κι αυτές που τελικά μένουν. 

Άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι  επιστρατεύουν "κομματικά στελέχη" για να συμπληρώσουν τον μαγικό αριθμό των 50 υποψήφιων, πέφτοντας όμως στην παγίδα να παρουσιάζουν ένα αμιγώς κομματικό ψηφοδέλτιο και άλλοι παρουσιάζουν καταξιωμένα στελέχη της κοινωνίας με μακρά διαδρομή ενασχόλησης με τα κοινά αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο συνδυασμός τους παραμένει αυτοδιοικητικά  ανεξάρτητος και πολυκομματικός.

Θα αναφέρουμε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τα όσα παραπάνω ισχυριζόμαστε, χωρίς βεβαίως να είναι και τα μοναδικά.

Ένα από τα τελευταία ονόματα που ανακοίνωσε ο Νίκος Γεωργάκος ως υποψήφιο σύμβουλο, είναι  ο Σωτήρης Πάτσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης της ΝΔ στην Πρέβεζα.

Δεν θα ρωτήσουμε βέβαια γιατί το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ, δεν εφαρμόζει τις κομματικές οδηγίες "τα στελέχη να κρατήσουν ίσες αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ ", ούτε θα γράψουμε  το τι έλεγε δημόσια μέχρι πριν λίγες μέρες ο κ. Πάτσης. 

Αυτά έχουν να κάνουν με τη συνέπεια του καθενός και αφήνουμε τους πολίτες να κρίνουν  τις "πολιτικές κωλοτούμπες " του καθενός.

Από την άλλη μεριά,  ένα από τα τελευταία πρόσωπα που εντάχθηκε στο συνδυασμό του Γιώργου Νίτσα και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, είναι η Αγγελική Κωνσταντινίδη δείτε (ΕΔΩ), εδώ και πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και αντιπρόεδρος του Εθνικού δικτύου γυναικών Ελλάδας, δραστήριο και πολιτικοποιημένο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας με προσφορά σε πολλούς τομείς. 

Και τα ερωτήματα  που τίθενται από τους πολίτες, με βάση το συγκεκριμένο παράδειγμα, το οποίο επαναλαμβάνουμε δεν είναι και το μοναδικό, είναι συγκεκριμένα και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τις τελικές επιλογές τους.

-Ποιος από τους δύο συνδυασμούς είναι αμιγώς κομματικός και ποιος ανεξάρτητος και πολυκομματικός;

-Ποιος από τους δύο συνδυασμούς απευθύνεται στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και ποιος στα στενά όρια ενός μικρού τμήματος  της ΝΔ;

-Ποιος από τους δύο συνδυασμούς μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη μέρα,  χωρίς  εξαρτήσεις από κομματάρχες και συγκεκριμένα συμφέροντα;

Αυτά για σήμερα, αναμένοντας την τελική κατάθεση των ψηφοδελτίων και τότε είναι βέβαιο ότι έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να πούμε.

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου