Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας (Ανακοίνωση)



Επιλέξιμες είναι οι ανάγκες μας και όχι τα επιλέξιμα «έργα» τους


Πρεβεζάνες Πρεβεζάνοι

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» σας καλούμε να  διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση σας καλούμε να καταδικάσετε το έργο της παράταξης Μπαΐλη αλλά και όλους αυτούς (Γεωργάκος, Νίτσας , Ροπόκης, Φονταράς) που φιλοδοξούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Η δημοτική αρχή του κ. Μπαΐλη και τα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στήριξαν και τη στηρίζουν πορεύτηκαν χέρι-χέρι σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής και του περιβάλλοντος. Αυτό φιλοδοξούν να συνεχίσουν. Τίποτε λιγότερο , τίποτε περισσότερο. 

Οι παρατάξεις των κ. Νίτσα και του κ. Ροπόκη που ήταν συνδιαχειριστές της τοπικής εξουσίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο παρελθόν εμφανίζονται τώρα ως «αντιπολιτευόμενοι» και πλειοδοτούν σε «καλύτερες» προτάσεις «ανάπτυξης», φιλοδοξώντας να ανακατέψουν τη τράπουλα των επιχειρηματικών συμφερόντων για την εξυπηρέτηση όσων τους στηρίζουν σε τοπικό επίπεδο. Η πολιτική τους επιβίωση θα εξαρτηθεί από το παζάρι για το πλασάρισμα σε μια νέα δημοτική πλειοψηφία μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Το σκηνικό του καιροσκοπισμού και του παραγοντισμού συμπληρώνεται από το νεοφιλελευθερισμό-νεοσυντηρητισμό του κ. Γεωργάκου και την φιλοκυβερνητική αφήγηση του κ. Φονταρά με τα κυβερνητικά στελέχη να τρέχουν για λογαριασμό του
Πολιτική όλων των παραπάνω αποτελεί ο κοινωνικός πόλεμος σε βάρος του λαού της περιοχής και κανένας δε μας λέει από τώρα τι ετοιμάζουν για τη δεύτερη Κυριακή. Όλοι τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα παζαρέψουν το πλασάρισμά τους στη διαμόρφωση της νέας δημοτικής πλειοψηφίας για την εφαρμογή του Κλεισθένη που δεν αφήνει ούτε χαραμάδα φιλολαϊκής πολιτικής παρά μόνο μοίρασμα της φτώχειας. 

Όλοι τους μιλάνε  για ανάπτυξη υποταγμένη στο κέρδος και στη αγορά (με διαφορετική ταχύτητα και βαθμό συμβολής) , συναινούν στη μεταφορά των επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των μισθωτών , των ανέργων και των μεσαίων πληττομένων στρωμάτων. Όλοι αυτοί «κόπτονται» για την ανεργία, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία ενώ έχουν βάλει πλάτη στις μειώσεις μισθών, στην ελαστική εργασία, στο ξεχείλωμα των ωραρίων, στο ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων , τη καταστροφή του περιβάλλοντος  και τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια σε όλους τους κλάδους παραγωγής. Όλοι αυτοί μας λένε για χρηματοδοτικά εργαλεία, αξιοποίηση ΕΣΠΑ κλπ, αλλά δεν μας λένε ότι για να διεκδικήσει ένας φορέας χρήματα μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πρέπει να ξεκινά από κάποια αφετηρία. Αναφέρεται σχετικά: «Οι επενδύσεις θα ξεκινούν μόνο αφού τεθούν σε εφαρμογή συγκεκριμένες στρατηγικές ή εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις (βλ. αναθεωρήσεις φιλικές στις επιχειρήσεις, στρατηγικές μεταφορών κ.ά.)»
Η καταστροφική τους λογική έρχεται να συμπληρωθεί με τη συναίνεσή τους στο ΕΓΚΛΗΜΑ της έρευνας – εξόρυξης υδρογονανθράκων. 

Πρεβεζάνες, Πρεβεζάνοι
Πρέπει μα δώσουμε τη μάχη επιβολής της λαϊκής θέλησης μέσω των δικών μας οργάνων στη βάση των αναγκών και δικαιωμάτων μας. Αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο θα δώσουμε τις δυνάμεις μας. Δε θα βάλουμε πλάτη για μια πιο «προοδευτική» διαχείριση ή συνδιαχείριση του υπάρχοντος μηχανισμού (ο οποίος δεν ανατρέπεται από τα μέσα). Δε θα βάλουμε πλάτη σε μια «λαϊκή αντιπολίτευση» μέσω της «φιλολαϊκής» διοίκησης όπως προβάλλει η παράταξη του κ. Αμάραντου που ελαφρά τη καρδία συνεργάζεται με προβεβλημένο στέλεχος της απερχόμενης δημοτικής πλειοψηφίας.
Δε υποτασσόσαστε σε λογικές υποταγής στο μικρότερο κακό . Όσοι επικαλούνται την υποταγή στο μικρότερο κακό και όσοι μιλάνε για «χαμένες ψήφους» είναι οι αυριανοί απολογητές εξουσιών που θα «στρογγυλέψουν» κάθε διεκδίκηση ή θα σταθούν απέναντί στα συμφέροντα του λαού.
Εμείς, είμαστε εδώ παρόντες  σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη. Συγκροτούμε την ενότητά μας από τα κάτω, βάση αρχών, χωρίς τυχοδιωκτισμούς, πάνω στο πρόγραμμα που συγκροτήσαμε και σας το παρουσιάζουμε όσο μπορούμε  όλο αυτό το διάστημα.  Θα είμαστε παρών και την επομένη των εκλογών και ανοιχτοί για κοινή δράση.  Στο δρόμο του αγώνα που δεν θα αρκεστεί σε «χαριτωμένες βελτιώσεις».
Την επομένη των εκλογών φιλοδοξούμε να εκπροσωπούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο και θα  είμαστε με αυτούς που το όνειρο και η ζωή τους, δεν χωράει στα προγράμματα τους που θυσιάζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους.
Σας καλούμε να ψηφίσετε «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας» για να μεταφέρουμε τη φωνή της αντίστασης και της ανατροπής των λαϊκών στρωμάτων μέσα και στο δημοτικό συμβούλιο.

επικεφαλής της κίνησης για τον νόμο είναι ο Γεωργούλης Μιχάλης

η συντονιστική επιτροπή της
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου