Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 25, 2019

Ο Δήμος Πρέβεζας Σαρώνει τα Ευρωπαικά Προγράμματα - Δείτε προτάσεις του Δήμου που εγκρίθηκαν το 2019



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ       ΔΗΜΟΥ         ΠΡΕΒΕΖΑΣ  ΠΟΥ   ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ   ΤΟ   2019.

1 . SO.LIS.             ΦΒ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΡΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ  ΛΟΥΡΟΥ.
Περιγραφή
Ο δήμος Πρέβεζας  ως επικεφαλής εταίρος στα πλαίσια της 4ης Πρόσκλησης του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 προχώρησε στην υποβολή της πρότασης με τίτλο ‘SOLIS – CROSSBORDER COOPERATION FOR ENERGY EFFICIENCY USΕING SOLAR ENERGY
Το ‘SOLIS’ αποτελεί κοινή προσπάθεια μεταξύ των Δήμων Πρέβεζας (leader), Φοινίκης Αλβανίαςκαι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα πλαίσια της 4ης Πρόσκλησης του διακρατικού προγράμματος Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020.Η πρόταση εγκρίθηκε, συγκέντρωσε την πιο ψηλή βαθμολογία και κατατάχτηκε  πρώτη .
ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ  ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
O βιολογικός σταθμός   Λούρου ,είναι ενεργοβόρος κατά συνέπεια έχει πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας. Ο δήμος Πρέβεζας  αξιοποιώντας τις  προοπτικές που παρέχει το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα- Αλβανία προχώρησε στην υποβολή πρότασης για την δημιουργία φβ σταθμού δίπλα στον βιολογικό του Λούρου , έτσι ώστε να καταστήσει το έργο λειτουργικό και  αυτόνομο ενεργειακά με  την χρήση ηλιακής ενέργειας  και χωρίς  οι δαπάνες λειτουργίας του να  επιβαρύνουν τους δημότες.
Συνολικός προϋπολογισμός  Δήμου Πρέβεζας : 938.858,00  

2. MileSTONES IΙI / Creative cultural cooperationas a tool for stronger tourism capacity and development

Περιγραφή
Ο δήμος Πρέβεζας  ως εταίρος στα πλαίσια της 4ης Πρόσκλησης του διασυνοριακού προγράμματος  Interreg  Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 συμετέχει στην υποβολή της πρότασης με τίτλο  MileSTONES IΙI / Creative cultural cooperation
as a tool for stronger tourism capacity and development μεκωδ. MIS Code: 5042921.

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ  ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ο Δήμος Πρέβεζας  το 2018  προέβη στον προγραμματισμό των ενεργειών προώθησης και προβολής του τουριστικού του προϊόντος  για την επόμενη τριετία με την σύνταξη MASTERPLAN τουρισμού .Έτσι οι ενέργειες  για την προώθηση  του τουρισμού να είναι στοχευμένες και αξιοποιούνται  όσο το δυνατόν καλλίτερα οι διαθέσιμοι πόροι και οι ευκαιρίες  χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα. Στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα- Αλβανία ,ο Δήμος Πρέβεζας   συμμετέχει  στην πρόταση MileSTONES IΙI  ,για την υλοποίηση των ενεργειών που προβλέπει το MASTERPLAN τουρισμού.
Οι Δήμοι Δωδώνης, Πρέβεζας, Φοινίκης (Αλβανία) και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας αποτελούν το διασυνοριακό εταιρικό σχήμα του έργου και υλοποιούν δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της διασυνοριακής περιοχής.
Εταίροι MileSTONES III:
1. Δήμος Δωδώνης (Επικεφαλής)
2. Δήμος Φοινίκης (Αλβανία)
3. Δήμος Πρέβεζας
4. Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας (Αλβανία)
           

Π/Υ Δήμου Πρέβεζας: 104.024,00 €  Η πρόταση εγκρίθηκε.


3. Τίτλος Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πρέβεζας ».
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»
έγινε υποβολή πρότασης στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ01 «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες»
με τίτλο «Aνοικτά Kέντρα Eμπορίου»

Περιγραφή

Η εν λόγω πράξη αφορά τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Πρέβεζα με Δικαιούχο το Δήμο Πρέβεζας και Συνδικαιούχο το Επιμελητήριο  Πρέβεζας προβλέπεται  δημιουργία κοινόχρηστων χώρων όπως:    1.ΧΩΡΟΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ. Εκσυγχρονισμός κινηματογράφου,. Ανακατασκευή παιδική χαρά ΑΜΕΑ  έναντι  κηποθέατρου/ ανοιχτό γυμναστήριο έναντι κηποθέατρου. 2. ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ. Δημιουργία χώρων με πράσινο και κατάλληλο φωτισμό, Παρτέρια, παγκάκια μέσα στην οδό Εθν. Αντίστασης. 3. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.  Δημιουργία  υποδομών για εύκολη πρόσβαση όπως: (α) Ποδηλατοδρόμους στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργία σταθμού ποδηλάτων και προμήθεια ποδηλάτων, (β) Προμήθεια  2 mini bus  14 και 20 θέσεων 4. ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. προμήθεια έξυπνων πινακίδων μέσω εφαρμογών. υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων.

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ  ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Τοποθετώντας σταθμούς ποδηλάτων και mini bus συνδέουμε την περιοχή παρέμβασης του ΑΚΕ  με τους χώρους ψυχαγωγίας δημιουργώντας ένα ενιαίο χώρο αγορών και ψυχαγωγίας εφαρμόζοντας τις Αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Πρέβεζας. Οι επεμβάσεις που γίνονται στα εμπορικά καταστήματα δημιουργούν ένα ελκυστικό περιβάλλον και μαζί με τις παρεμβάσεις από τη πλευρά του δήμου (φωτισμός,,κάδοι,,πάρκα, κ.λ.π) συνθέτουν  ένα σύγχρονο ΑΚΕ.
Προϋπολογισμός Δήμου Πρέβεζας: 1.495.000,00
Η πρόταση εγκρίθηκε.

4.Πιλοτικές Ψηφιακές Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης για το Δήμο Πρέβεζας.
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος» έγινε υποβολή πρότασης με τίτλο «Πιλοτικές Ψηφιακές Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης για το Δήμο Πρέβεζας» με Κωδ. MIS:5038178        

Περιγραφή

Ο Δήμος Πρέβεζας με την παρούσα πράξη στοχεύει στην δημιουργία και εγκατάσταση εξατομικευμένης πλατφόρμας λογισμικού έξυπνης πόλης σε υπολογιστικό νέφος, για τη λήψη, συλλογή, επεξεργασία και υπολογιστική ανάλυση των δεδομένων των πιλοτικών εφαρμογών και άλλων διαθέσιμων δεδομένων ανοικτών προτύπων με στόχο την ενημέρωση του πολίτη και των αρμοδίων για τη λήψη αποφάσεων.

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ  ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το πρόγραμμα στοχεύει στην υλοποίηση πολιτικών δράσεων και εφαρμογών έξυπνης πόλης:

o Κέντρο διαχείρισης και παρακολούθησης της Αστικής Κινητικότητας και των βασικών δεικτών του ΣΒΑΚ, με συλλογή δεδομένων στο πεδίο, αυτόματη επεξεργασία και

ανάλυση για τη λήψη αποφάσεων

o Πιλοτικό σύστημα διαχείρισης του στόλου αποκομιδής απορριμμάτων με αυτόματη ζύγιση των ποσοτήτων αποκομιδής στο πεδίο
o Σύστημα απομακρυσμένης καταγραφής και διαχείρισης ενέργειας στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού.


Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 239.741,60
Η πρόταση  προεγκρίθηκε.

5. Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου 1ου ΓΕ.Λ. Δήμου Πρέβεζας

Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» έγινε υποβολή πρότασης στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10 «Εφαρμογή Στρατηγικών Επίτευξης Χαμηλών Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές.» με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου 1ου ΓΕ.Λ. Δήμου Πρέβεζας».

Περιγραφή

Η Πράξη αφορά στην υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση, καθώς και για την ελαχιστοποίηση, κατά το δυνατόν, της κατανάλωσης ενέργειας για τη σωστή και αποδοτική λειτουργία του κτιρίου του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας.  Σημειώνεται ότι το κτίριο αποτελείται από σκελετό με οπλισμένο σκυρόδεμα και πλήρωση τοίχων από οπτοπλινθοδομή.
Συνέπεια  των ανωτέρω αποτελεί η κατάταξη του κτιρίου του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας, σύμφωνα με την Μελέτη Παρέμβασης Ενεργειακής Βελτίωσης, στην κατηγορία Δ με κατανάλωση 1.056,90 kWh/m2.

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ  ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η προτεινόμενη Πράξη με τίτλο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου 1ου ΓΕ.Λ. Δήμου Πρέβεζας» περιλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες., για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, τη μείωση κατά 80% της ενεργειακής κατανάλωσης και την κατάταξή του στην κατηγορία Α με ενεργειακή κατανάλωση στα 213,10kW/m2. Eπι της ουσίας γίνεται λειτουργικό και αναβαθμίζεται  ένα υποβαθμισμένο γυμναστήριο με πολλά προβλήματα ( με νέο παρκέ  ,φώτα, στεγάνωση κ.λ.π.) το οποίο εξυπηρετεί εκτός των μαθητών του λυκείου και πλήθος ακαδημιών ομάδων .
Οι προτεινόμενες εργασίες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
·         Εφαρμογή θερμομόνωσης στα αδιαφανή δομικά στοιχεία αποφεύγοντας κατά το δυνατόν τη δημιουργία θερμογεφυρών,
·         Επιλογή και τοποθέτηση κατάλληλων κουφωμάτων, δηλαδή συνδυασμό υαλοπίνακα και πλαισίου,
·         Αντικατάσταση των υπαρχόντων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα τύπου LED,
·         Εγκατάσταση βιοκλιματικών (φωτοβολταϊκών) αρχιτεκτονικών συστημάτων παθητικής και ενεργειακής εξοικονόμησης στη νότια πλευρά του κτιρίου,
·         Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου,
·         Εγκατάσταση κατάλληλων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων υψηλής απόδοσης, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού, ζεστού νερού χρήσης,
·         Εφαρμογή διατάξεων αυτομάτου ελέγχου (BMS) της λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης.

. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη προβλέπεται η θέρμανση και η ψύξη των χώρων του κλειστού γυμναστήριου, ο εξαερισμός του χώρου (απαγωγή αέρα) και αντίστοιχη λήψη νωπού αέρα (προσαγωγή αέρα) καθώς και η θέρμανση των ζεστών νερών χρήσης για τη βελτίωση των συνθηκών κατά την παραμονή και την άθληση ατόμων στον χώρο αυτό με την μικρότερη δυνατή ενεργειακή επιβάρυνση.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.658.693,71€. 
Η πρόταση εγκρίθηκε.

6.Δημιουργία  Ολοκληρωμένων  Τουριστικών Προσβάσιμων  Θαλάσσιων  Προορισμών  στο  Δήμο  Πρέβεζας

Συμμετέχοντας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με άξονα προτεραιότητας την ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) (κωδικός πρόσκλησης: 075 Α/Α ΟΠΣ: 2309 του  ΕΠΑΝΕΚ) , ο Δήμος Πρέβεζας έχει υποβάλλει πρόταση με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών στο Δήμο Πρέβεζας»,    Η δράση «Ολοκληρωμένος Τουριστικός Προσβάσιμος Θαλάσσιος Προορισμός» αφορά τις παραλίες Κυανή Ακτή, Μονολίθι, και Βράχος , και βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο της χώρας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων. Στο πλαίσιο της δράσης θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών(εγκαταστάσεων και προσβάσεων) όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση την χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων,ντούζ κ.ά. , στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 160.783,08.
Το έργο έχει εγκριθεί και βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου