Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μετά τους Κονοφάγο και Μπάλκο, Κώστας Μπάρκας…

Δημοφιλής στην νεολαία και με πειθώ

Όσο κι να κάποιοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την υπουργοποίηση του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, από μόνο του το γεγονός δεν μπορεί να υποτιμηθεί, για έναν λόγο, που μπορεί κάποιοι να μην γνωρίζουν ή να θέλουν ν’ αποκρύψουν.

Στην πεντηκονταετή περίπου, μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία του νομού Πρέβεζας, έχουν εκλεγεί πάνω από είκοσι διαφορετικοί βουλευτές, εκ των οποίων μόνο ΔΥΟ έχουν αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο… Ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Κωνσταντίνος Κονοφάγος, που είχε αναλάβει το υπουργείο Βιομηχανίας, στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή το 1974 και τον ακολούθησε ο επίσης αείμνηστος Αναστάσιος Μπάλκος, που το 1977 είχε αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης… Από τότε και μετά εξελέγησαν δεκάδες βουλευτές, οι οποίοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό… Στα ρεπορτάζ, που κατά καιρούς δημοσιευόταν, σε σχέση με τους επικείμενους ανασχηματισμούς, είχαν πάντα μία θέση… Βεβαίως εκείνα τα ρεπορτάζ, είχαν πάντα, την ίδια ατυχή κατάληξη…
Και μία παρατήρηση… Ως απλός βουλευτής, έκανε χρήσιμες παρεμβάσεις για την εκλογική του περιφέρεια, οι οποίες έφεραν και σημαντικά αποτελέσματα… Ως υφυπουργός, μέχρι και σήμερα εργάζεται για το σημαντικό πόστο που του ανατέθηκε.
Τέλος, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι με την πολιτική που εκπροσωπεί, ο ίδιος (όπως έχω πει ουκ ολίγες φορές) από την παρουσία που έχει στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, αποτελεί την καλύτερη  διαφήμιση για τον τόπο μας, αφού, συνεχώς αναφέρεται η λέξη ΠΡΕΒΕΖΑ και αυτό είναι μεγάλο κέρδος. 
σ.σ...Σε περίπτωση εκλογής Σύριζα, ο Κώστας Μπάρκας θα είναι πάλι εντός Κυβέρνησης και αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για τον τόπο μας, όσο και για τον ίδιον.
Εκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015. Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Επίσης, διετέλεσε  Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες τους εργαζομένων και των ανέργων, τόσο στη Βουλή όσο και στους χώρους δουλειάς και τους δρόμους. Ο ίδιος τέθηκε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες, καθώς εκλέχθηκε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ιδρυτικό του Συνέδριο τον Ιούλιο του 2013.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπαϊωάννου, δικηγόρο.

1 σχόλιο:

  1. Όταν αναφέρεται η λέξη "Πρέβεζα" και μετά βλέπεις τον Μπάρκα ,μάλλον περί δυσφήμισης πρόκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή