Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: 21+1 δυνατά και αδύναμα σημεία Στέργιου Γιαννάκη και Σπύρου Κυριάκη


Από απόσταση πλέον, για αυτούς που γνωρίζουν καταστάσεις, μια ψύχραιμη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος μεταξύ του επανεκλεγέντα  βουλευτή, Στέργιου Γιαννάκη και του υποψήφιου βουλευτή Σπύρου Κυριάκη, οδηγεί σε ορισμένα - ασφαλή - συμπεράσματα βάση με το πως ψήφισαν οι πολίτες στους τρεις δήμους της Π.Ε. Πρέβεζας. 

Συγκεντρωτικά, ο επανεκλεγείς βουλευτής, κ.Γιαννάκης συγκεντρώνει 6.852, έναντι 5.915 ψηφοδελτίων του Σπύρου Κυριάκη.

Στο Δήμο Πρέβεζας, ο κ.Γιαννάκης έφτασε τις 4.139 ψήφους, έναντι 1.878 του κ.Κυριάκη. (+ 2.261 υπέρ του Στέργιου Γιαννάκη)

Στο Δήμο Ζηρού, ο κ.Γιαννάκης 1.915 ψηφοδέλτια, έναντι 1.647 του Σπύρου Κυριάκη.(+ 268 υπέρ του Στέργιου Γιαννάκη) 

Στο Δήμο Πάργας, ο Στέργιος Γιαννάκης κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 784 ψηφοδέλτια, έναντι 2.381 ψηφοδελτίων του κ.Κυριάκη, ένας δήμος που άλλωστε ήταν και η έδρα του. ( +1597 του Σπύρου Κυριάκη)

Άρα, βάση των παραπάνω η τελική διαφορά η οποία έδωσε τη νίκη στον Στέργιο Γιαννάκη είναι 932 ψηφοδέλτια. 

Απο τα παραπάνω στοιχεία, αντιλαμβάνεται κανείς πως τη διαφορά έκανε ο Δήμος Πρέβεζας, αφού στην έδρα του ο Στέργιος Γιαννάκης υπερίσχυσε κατά κράτος, στο Δήμο Ζηρού με ένα ελαφρύ προβάδισμα, ενώ, στον Δήμο Πάργας, ξεκάθαρη υπεροχή του Σπύρου Κυριάκη.  

Σ'αυτό το σημείο οφείλουμε να καταθέσουμε ορισμένες απόψεις, γνώμες και διαπιστώσεις έτσι όπως ακριβώς μας μεταφέρθηκαν από ανθρώπους που δεν βρίσκονται ούτε στο πλευρό του ενός ούτε στου άλλου.

1) Υπάρχει ένα άτυπο "δόγμα" το οποίο αναφέρει πως εξαιρετικά δύσκολα "σπας" τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, σ'αντίθεση με τον κυβερνητικό βουλευτή. 

2) Ο Στέργιο Γιαννάκης, καθ'όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν σταμάτησε να κάνει, ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές στη βουλή για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον Ν.Πρέβεζας. Ιδιαίτερα συμπαθής στον απλό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων..

3) Αντίπαλοι, συγκεκριμένη μερίδα ψηφοφόρων (ανάμεσα τους και γαλάζια στελέχη), προπαγανδιστές (διαφόρων ειδών) προσπάθησαν και διέρρεαν εσκεμμένως την δήθεν εμπλοκή του Στέργιου Γιαννάκη σε διάφορους σχηματισμούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

4) Ο Στέργιος Γιαννάκης, αρχικά υποτίμησε τον αντίπαλο και αυτό ήταν που τις τελευταίες δύο βδομάδες τον έκανε να κινητοποιηθεί τόσο πολύ με αποτέλεσμα να καταφέρει να πάρει τη νίκη. 

5) Ο Στέργιος Γιαννάκης, είχε απέναντι του αρκετά στελέχη και μέλη της ΝΔ, όπως επίσης και πρώην βουλευτές κ.α.

6) Ο Στέργιος Γιαννάκης, αν έχανε, θα έχανε από τον εαυτό του...και όχι από τον έτερο διεκδικητή Σπύρο Κυριάκη. 

7) Ο Σπύρος Κυριάκης, ο οποίος έκανε μια σπουδαία πρωτοεμφανιζόμενη πολιτική παρουσία αφού κατάφερε να αγγίξει τα 6.000 ψηφοδέλτια, δεν έχασε από τον εαυτό του, έχασε από τον Στέργιο Γιαννάκη.

8) Ο Σπύρος Κυριάκης "έπιασε ταβάνι" αφού είχε τις ψήφους των Νεοδημοκρατών, σε αντίθεση με τον Στέργιο Γιαννάκη που πέραν από τους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες ψηφίστηκε και από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

9) Η συστράτευση δυνάμεων, στελεχών, πρώην βουλευτών στο πρόσωπο του Σπύρου Κυριάκη, λειτούργησε αρνητικά κατά μία έννοια για πολύ κόσμο, αφού φάνηκε να πολώνεται το κλίμα και έτσι απλός κόσμος, βλέποντας κάποιες κινήσεις, που τελικά τους γύρισαν μπούμερανγκ, πάλεψαν και κατάφεραν την επανεκλογή του Στέργιου Γιαννάκη, δίχως αυτοί να έχουν κανένα όφελος. Απλά και μόνο διότι είδαν, τους πρώην.. να έχουν ενεργό ρόλο υπέρ του ενός...

10) Οι φωτογραφίες στο FB από διάφορες συγκεντρώσεις, με αποκορύφωμα μια μέρα πριν τις εκλογές σε κατάστημα της πόλης με στελέχη και μέλη της ΝΔ, έκανε αρκετό απλό κόσμο να στραφεί υπέρ του Στέργιου Γιαννάκη. 

11) Στοιχήματα που ακούγονταν υπέρ του Σπύρου Κυριάκη

12) Η εξαιρετική επικοινωνιακή πολιτική του Σπύρου Κυριάκη, έναντι της ανύπαρκτης του Στέργιου Γιαννάκη στα Social, η οποία όμως έκανε τρομερή επανεμφάνιση 10 μέρες πριν τις εκλογές.

13) Ο απλός ψηφοφόρος και στους δύο χρεώνει συνεργάτες - "βαρίδια"

14) Θα μπορούσε να πει κανείς, πως ο Στέργιος Γιαννάκης, κέρδισε στα σημεία...όχι, ο Στέργιος Γιαννάκης, κατάφερε μια προσωπική νίκη, αφού όπως αναφέρουμε παραπάνω, στελέχη της ΝΔ, ήταν φανερά απέναντι του, κι' όμως, εκ του αποτελέσματος,  κατάφερε όλους να τους νικήσει, δείχνοντας τη δύναμη του και αυτοί την αδυναμία τους....σ.σ....κάποιοι εκ των οποίων σπεύδουν να ευχηθούν  καλή επιτυχία στους νέους υπουργούς στις σελίδες τους στο φβ, αποκαλώντας τους μάλιστα με τον μικρό τους όνομα...π.χ. Σπήλιο...κ.α. 

15) Ο Σπύρος Κυριάκης, είχε μαζί του την πλειοψηφία των συμβούλων του νεοεκλεγέντα δημάρχου Πρέβεζας, σ'αντίθεση με τον Στέργιο Γιαννάκη που είχε ίσως μόνο δύο από αυτούς, ένας εκ των οποίων ο τομεάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και πρώτος σε ψήφους στην Δ.Ε. Πρέβεζας με τον Δήμο της Καρδιάς μας, Δημήτρης Καραμανίδης, και οποίος - βάση των ψήφων που έλαβε - δικαιωματικά αναμένεται να πάρει θέση ευθύνης στον Δήμο Πρέβεζας.  

16) Η διακριτικότητα του Στέργιου Γιαννάκη, το πλούσιο κοινωνικό του έργο προ πολιτικής εποχής, λειτούργησε θετικά γι΄αυτόν. 

17) Η ρητορική του Σπύρου Κυριάκη αλλά και η γνώση των θεμάτων τόσο τοπικά όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ξάφνιασε ευχάριστα αρκετό κόσμο και κέρδισε αρκετούς ψηφοφόρους. 

18) Λειτούργησε το τοπικιστικό κομμάτι...Πρεβεζάνος - Παργινός

19) Οι δυνατές πολιτικές φιλίες που έχτισε στα 4,5 προηγούμενα κοινοβουλευτικά χρόνια ο Στέργιος Γιαννάκης, που σαν αποτέλεσμα είχαν οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπο του...Μερικοί εκ των οποίων ανέλαβαν Υπουργικούς θώκους..

20) Η πολιτική φιλία του Σπύρου Κυριάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη, ίσως για κάποιους ψηφοφόρους της ΝΔ να λειτούργησε αρνητικά..και ίσως για κάποιους άλλους θετικά .

21) Τα ανοιχτά μέτωπα του Σπύρου Κυριάκη που δεν φρόντισε να κλείσει με πρώην αυτοδιοικητικούς

22) Η ανιδιοτελής αγάπη του κόσμου, και δη του φτωχού πολίτη και ψηφοφόρου προς τον Στέργιο Γιαννάκη, αφού και ο ίδιος ξεκίνησε πάμφτωχος και έφτασε εδώ που έφτασε....

Χρήστος Ανεμοζάλης   

ΥΓ: Βέβαια, στα παραπάνω...θα μπορούσαμε να προσθέσουμε άλλα τόσα και άλλα τόσα...!

1 σχόλιο:

  1. Η μεγαλύτερη ανακατοσουρα στη ΝΔ Πρέβεζας λέγεται Γεώργιος Τρυφωνιδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή