Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 30, 2019

ΕΚΑΒ - "Ομπρέλα" για το Ιόνιο η βάση αεροδιακομιδών του Ακτίου


Πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες από τη λειτουργία της βάσης στο Άκτιο – Σε ένα μόνο δίμηνο έγιναν 20 επιτυχημένες αεροδιακομιδές από Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κέρκυρα – Για το επόμενο ΕΣΠΑ, η κατασκευή του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ, στα Γιάννενα

Μια «ομπρέλα» που… καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών σε ολόκληρο το Ιόνιο, αποτελεί, εδώ και δυο μήνες, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στο Άκτιο.

Ήδη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η λειτουργία της βάσης κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς στο διάστημα της λειτουργίας της, έχουν γίνει με επαγγελματισμό 20 αεροδιακομιδές από τα νησιά της Λευκάδας, της Ζακύνθου και της Κέρκυρας με τους ασθενείς ή πολυτραυματίες να διακομίζονται εσπευσμένα στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή της Πάτρας.

Τα πληρώματα του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχει ενταχθεί στο ΕΚΑΒ για τις αεροδιακομιδές, οι 3 ιατροί και οι 5 διασώστες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτέλεση του ρόλου της βάσης.

Όπως παρουσιάστηκε χθες σε ρεπορτάζ του Ioannina TV, η βάση λειτουργεί καθημερινά, όχι όμως σε 24ωρη βάση, αλλά από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι τη δύση του ηλίου, λόγω των δυνατοτήτων που έχει το συγκεκριμένο ελικόπτερο.

Για τις αεροδιακομιδές που χρειάζεται να γίνουν τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, χρησιμοποιείται το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε δηλώσεις του στο ITV, ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, Βασίλης Παπαδιώτης, αναφέρθηκε στη λειτουργία της βάσης του Ακτίου, που εντάχθηκε στον προγραμματισμό του ΕΚΑΒ για τη θερινή περίοδο, που είναι η περίοδος με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις, λόγω του αυξημένου αριθμού των περιστατικών, ειδικά στα νησιά του Ιονίου.

Έπλεξε δε, το εγκώμιο των ιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, που ανταποκρίνονται καθημερινά στις αυξημένες απαιτήσεις, καλύπτοντας ακόμη και μεγαλύτερο αριθμό υπηρεσιών από τον συνήθη.

«Εκτός από τη βάση που λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία στο Άκτιο διαθέτουμε σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 2-3 ασθενοφόρα στην Κέρκυρα, για να μην επιβαρύνονται τα ασθενοφόρα του νησιού με επιπλέον διακομιδές αυτή την περίοδο, ενώ προσπαθούμε να καλύψουμε όλη την ακτογραμμή από την Πρέβεζα μέχρι τα Σύβοτα ειδικά τα σαββατοκύριακα», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης.

Το νέο κτίριο

Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι χρονοβόρες διαδικασίες στο μεταξύ, για την ολοκλήρωση των συζητήσεων, φαίνεται πως αποτέλεσαν ένα βασικό εμπόδιο, ώστε η πρόταση για την κατασκευή του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα, να μην έχει ολοκληρωθεί.

Παρόλα αυτά, η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, να παραχωρήσει την προτεινόμενη έκταση, στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, λίγο πριν τον Πύργο της κωπηλασίας στο ΚΕΚΩΠ, έχει ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου για το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδιώτη, το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», έχει ολοκληρώσει την τεχνική μελέτη για ένα κτήριο 1.000 τετραγωνικών περίπου, που μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των υποδομών του ΕΚΑΒ.

Η συζήτηση που έγινε με την Περιφέρεια Ηπείρου για την δυνατότητα ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ ήταν σε καλό κλίμα, πλην όμως το έργο, εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην πολιτική απόφαση του υπουργείου, θα προταθεί προς ένταξη και χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδιώτης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και προς την Cosmote, για την ανάληψη της δαπάνης για το συνολικό εκσυγχρονισμό του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, που από τον Οκτώβριο, αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία στο σύνολό του.

anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου