Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κομβικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ...

Η εκάστοτε κυβέρνηση τοποθετεί "δικά της στελέχη" σε ορισμένες πολιτικές θέσεις όπως η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου, του Διοικητή της ΥΠΕ, του προισταμένου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και άλλες ακόμα αρκετές θέσεις. 
Και ενώ, σε κάποιες θέσεις μπορεί να τοποθετηθούν στελέχη της Κυβέρνησης δίχως - κατά μια έννοια να επηρεάζεται άμεσα το κοινωνικό σύνολο - κάτι που βεβαίως δεν ισχύει στον χώρο της υγείας. Ένας χώρος που δεν είναι ούτε για πειραματισμούς, ούτε για την τοποθέτηση ημετέρων δίχως αυτοί να έχουν ουδεμία σχέση με το γνωστικό αντικείμενο της υγείας, παρά μόνο "μπάρμπα στη κορώνη" . 


Μάλιστα, κάποιες απο τις απαραίτητες προυποθέσεις για να γίνει κάποιος Διοικητής ενός Νοσοκομείου, πέραν του γεγονότος να είναι φιλοκυβερνητικός, αφού είπαμε πως πρόκειται για μια καθαρά πολιτική θέση, οφείλει να διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών συναφή με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση, ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σχετικός με τη πληροφορική μονάδων υγείας, Εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας,  Τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής, γενικότερα να δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας. 
Βέβαια, κατά το παρελθόν έχουμε δει να τοποθετούνται άτομα ως διοικητές των νοσοκομείων παντελώς άσχετα με το αντικείμενο, όπως γυμναστές και άνθρωποι που το επάγγελμα τους δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του PrevezaBest, το Υπουργείο Υγείας ήδη δέχεται τις πρώτες παραιτήσεις διοικητών νοσοκομείων, αφού η νέα Κυβέρνηση στις θέσεις αυτές, Διοικητή και Υποδιοικητή θα τοποθετήσει δικούς της ανθρώπους. 
Στα δικά μας, ο νυν Διοικητής του νοσοκομείου, Μίλτος Παππάς ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών συναφή με υπηρεσίες υγείας, κρίνεται ως ένας από τους πετυχημένους διοικητές και αυτό το αναγνωρίζουν άνθρωποι που ασχολούνται με ζητήματα της υγείας .
Επειδή στο συγκεκριμένο κομμάτι θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις για την κάλυψη των θέσεων, στην Πρέβεζα, προφανώς η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αφου είθισται να τοποθετούνται φιλοκυβερνητικά άτομα, να επιλέξει κάποιον ή κάποια σχετικό/η με τον χώρο της υγείας και ακόμα καλύτερα μιας και αποτελεί προυπόθεση να διαθέτει σχετική προυπηρεσία.
Ελπίζουμε για την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας να μην δούμε να ξεχρεώνεται κάποιο πολιτικό γραμμάτιο σε ημετέρους, διότι όπως αναφέρω παραπάνω ο τομέας της υγείας είναι ευαίσθητος και δεν προσφέρεται ούτε για "κοινωνική καταξίωση" ούτε βεβαίως για πελατειακές σχέσεις....
Χρήστος Ανεμοζάλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου