Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2019

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: "Κέρδισε η Δημοκρατία ..." Ηχητικό


Έτσι ξεκίνησε τον σχολιασμό του, για τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής του νομού Βασίλης Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου στη σημερινή ζωντανή εκπομπή του Ράδιο Πρεβεζα 'Όλα στον Αέρα" που παρουσιάζει ο Χρ΄Ανεμοζάλης, κληθείς να σχολιάσει τους νικητές των εκλογών τόνισε μεταξύ άλλων :

"Πρώτα και πάνω απ' όλα κέρδισε η Δημοκρατία, αφ' ενός γιατί οι πολίτες αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, Ιούλιο μήνα,  συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές, αφ' ετέρου δεν επέτρεψαν με την ψήφο τους στη Χ.Α. να είναι στη νέα Βουλή.

Δεύτερος μεγάλος κερδισμένος, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρ' ότι αμφισβητήθηκε , υπονομεύτηκε αλλά  και  υποτιμήθηκε από εχθρούς και φίλους, κατάφερε να πετύχει και τους δύο στόχους του.

Να ενώσει την ΝΔ και να κερδίσει τις εκλογές, παίρνοντας μάλιστα ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη Κυβέρνηση...

Τρίτος κερδισμένος των εκλογών είναι σαφώς, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς,  ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μπορεί μεν να έχασε τις εκλογές και την Κυβέρνηση, όπως άλλωστε όλοι προβλέπαμε, κατάφερε όμως να κρατήσει ένα ιδιαίτερα  υψηλό ποσοστό για το κόμμα του, το οποίο και τον καθιστά κυρίαρχο στην Αντιπολίτευση, αλλά υπό προϋποθέσεις μελλοντικό ηγέτη της  προοδευτικής παράταξης...

Να μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο στις ηλικίες  των νέων ψηφοφόρων  (17-34 ) και επίσης είναι το μεγαλύτερο αριστερό ή  Κεντροαριστερό κόμμα στην Ευρώπη..."

Σε συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Ιωάννου, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής -ΠΑΣΟΚ,  παρά την μεγάλη πίεση που δέχτηκε και τα πιθανά λάθη στη στρατηγική , εν τούτοις  κατάφερε να αντέξει .

Κράτησε  ποσοστό πάνω από 8%,  αλλά και την 3η θέση, κάτι όμως που για τον ίδιο και για τους χιλιάδες των ψηφοφόρων δεν ήταν το ζητούμενο ..

Τόνισε δε ιδιαίτερα,  ότι δεν τον ικανοποιεί καθόλου το αποτέλεσμα στο νομό Πρέβεζας, το οποίο είναι κατώτερο των προσδοκιών του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στο νομό, ο πρώην Νομάρχης τόνισε ότι θριάμβευσε ο δικομματισμός, αφού περίπου το 80% των ψηφοφόρων ψήφισαν τα 2 μεγάλα κόμματα .

Συνεχάρη δημόσια τος δύο επανεκλεγέντες Βουλευτές, οι οποίοι όπως είπε άλλαξαν πλέον  ρόλους  και τους ευχήθηκε καλή δύναμη ...

"Είχα πολύ έγκαιρα την εκτίμηση ότι ο κ. Μπάρκας θα εκλεγεί με άνεση , όπως επίσης για τον  κ. Γιαννάκη είχα πει ότι  έστω και δύσκολα στο τέλος θα κέρδιζε , αφού πάντα στο νομό οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης επανεκλέγονται...

Τους εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και επειδή και οι 2 είναι πλέον έμπειροι και γνωρίζουν τα προβλήματα του νομού , να μου επιτρέψουν μέα από αυτή την εκπομπή να τους κάνω δύο  προτάσεις ,  τις οποίες είχαμε υλοποιήσει επί Νομαρχίας μου και είχαν αποφέρει απτά  αποτελέσματα :

1..Να συμφωνήσουν οι 2 τους , στις βασικές  προτεραιότητες για το νομό και από κοινού με τους φορείς του νομού να τις δρομολογήσουν (πχ Νοσοκομείο, οδικοί άξονες, στρατόπεδα και άλλα δημόσια κτίρια κλπ).

2.. Να οργανώσουν μαζί με το Αντιπεριφερειάρχη και τους 3 Δημάρχους του νομού , ένα μόνιμο 
συντονιστικό όργανο , το οποίο κάθε 3 μήνες θα κάνει τον προγραμματισμό  και τον απολογισμό του έργου....

Μόνο έτσι θα φέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα για το νομό μας... "

Τέλος ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση επωμίζεται βαρύ φορτίο και πρέπει να επιδείξει Σύνεση, να έχει Συνοχή, να επιδιώξει την μέγιστη Συναίνεση, ώστε να πετύχει ΑΜΕΣΑ και τα ΟΡΑΤΑ αποτελέσματα που έχουν ανάγκη η χώρα και οι πολίτες..

Ακούστε στο ηχητικό τα όσα δήλωσε ο κ.Ιωάννου, έως το 52'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου