Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Αυγούστου 25, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρουσία πλήθος κόσμου το 12ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα «Χειμαδιά»


Σε ένα μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με έντονο το στοιχείο της ιδιαίτερης κληρονομιάς των Σαρακακατσαναίων εξελίχθηκε το 12ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα «Χειμαδιά» που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης, στην Σαρακατσάνική Στάνη στα Φλάμπουρα Πρέβεζας, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.


Το παρών στην όμορφη γιορτή έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, που περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σαρακατσάνικης στάνης και στην συνέχεια απόλαυσε το παραδοσιακό γλέντι. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Κάλλης ευχαρίστησε θερμά την απερχόμενη δημοτική αρχή για τη στήριξη της και όλους όσοι συνέβαλλαν στη δημιουργία της Στάνης, ενώ καλωσόρισε τον κ. Γεωργάκο, υπογραμμίζοντας ότι στόχος για τη νέα χρονιά είναι η κατασκευή και λειτουργία Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Γεώργιο. 

Ο κ.Μπαΐλης από την πλευρά του χαρακτήρισε την εκδήλωση ως μια γιορτή που συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης των Σαρακατσαναίων. Στην συνέχεια χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τον Νίκο Γατσέλο στο κλαρίνο και τους Ντίνο Γιαννακό και Παναγιώτη Ουτο στο τραγούδι με το γλέντι να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δημοτική Ραδιοφωνία








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου