Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019

Υπολειτουργία καρδιολογικής κλινικής Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα και ΓΝ Πρέβεζας



Η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.  Η διοίκηση βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση αφού στην  παρούσα φάση  από τους 7 ειδικευμένους καρδιολόγους απομένουν μόνο 5 για να καλύψουν τις ανάγκες της Καρδιολογικής κλινικής.


Μιας κλινικής  με πολλές δραστηριότητες όπως Στεφανιαία Μονάδα,  Αιμοδυναμικό, νοσηλεία στην κλινική, τμήμα κόπωσης, τμήμα υπερήχων, τακτικά εξωτερικά ιατρεία , συμβουλές για καρδιολογικά θέματα σε ολόκληρο το Νοσοκομείο και κάλυψη των ΤΕΠ  

Από τους ειδικευόμενους οι δύο εκπαιδεύονται σε άλλα νοσοκομεία στα πλαίσια της ειδίκευσης τους και σε δύο μήνες  ολοκληρώνουν την ειδίκευσή τους και θα διαγραφούν .Άλλη μία ειδικευόμενη απουσιάζει σε άδεια μητρότητας.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πια στα όρια της φυσικής τους εξάντλησης και λειτουργούν σε όρια ανασφάλειας, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες τόσο ενεργείς όσο και ετοιμότητας χωρίς να μπορούν να κάνουν χρήση των κανονικών τους αδειών και των νόμιμων ρεπό  .

Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις οι οποίες ελέω μνημονίων δεν προκηρύσσονται,  παρ΄ όλες τις επισημάνσεις  μας.

Άρα η καρδιολογική κλινική θέλει επείγουσα στελέχωση με μόνιμο προσωπικό καθώς και ειδικευόμενους για να λειτουργήσει σωστά. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την άμεση προκήρυξη των 3 κενών οργανικών θέσεων. Οι άμεσες ανάγκες  δεν μπορεί να καλυφθούν χωρίς να ζητηθούν τουλάχιστον δυο επικουρικοί ιατροί.

Η ΕΙΝΗ δεν θα στηρίξει  καμιά αναστολή δραστηριοτήτων αλλά και δεν θα αφήσει τους γιατρούς να ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

Αντίστοιχα προβλήματα στελέχωσης υπάρχουν και στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας, το οποίο εδώ και 8 μήνες λειτουργεί με 3 καρδιολόγους  που υποχρεώνονται σε εφημερίες πέραν του Νόμου. Κάνουν 10 εφημερίες και σήμερα είναι μόνο 2 λόγω ασθένειας του ενός.

Υπενθυμίζεται ότι οι καρδιολογικές κλινικές είναι κλινικές που αντιμετωπίζουν πολλά επείγοντα περιστατικά και σήμερα βιώνουμε αύξηση των καρδιολογικών συμβάντων λόγω  θερινής περιόδου και αύξησης του τουρισμού στην περιοχή μας.

Είναι γνωστό δε ότι όταν  υπολειτουργεί ένα τμήμα επιφορτίζεται ένα άλλο και όπως αντιλαμβανόμαστε ο κλήρος θα πέσει στο ΠΓΝΙ που είναι ήδη επιφορτισμένο και με ελλιπές προσωπικό.
Ζητάμε άμεσα ενέργειες για λύση των προβλημάτων.      
     
 Δ.Σ  ΕΙΝΗ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου