Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2019

Επιστολή της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος "Αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου"



Κκ Βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου


Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου  και με οποιοδήποτε καταστροφικό  αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό για την περιοχή μας .

Από το Σάββατο 10-08-2019 το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σε γενική επιφυλακή λόγο αυξημένου κίνδυνου εκδήλωσης πυρκαγιών σύμφωνα και με τον χάρτη της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα και ενώ την Κυριακή 11-08-2019 στην περιφέρεια Ηπείρου ο χάρτης κινδύνου της Πολιτικής Προστασίας  ήταν στο στάδιο 4 πολύ υψηλή και 3 Υψηλή , και ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις  γίνεται προσθήκη δυνάμεων με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιφέρειες , στην δική μας έγινε το αντίθετο πήραν δυνάμεις  και τις έστειλαν στην Ελαφόνησο (3 οχήματα 6 άτομα ) και στην συνέχεια από αυτό στις 03:00 π.μ και ενώ ακόμη   είμαστε σε γενική επιφυλακή και στάδιο 3 και 4 στην Ήπειρο δίνεται εντολή ώστε να φύγουν 5 οχήματα με 15 άτομα πλήρωμα και 2 ομάδες πεζοπόρου ώστε να πάνε στην Πάτρα για προληπτική Πυρασφάλεια .

Δεν συζητάμε το γεγονός για την ενίσχυση στην πυρκαγιά αλλά για την αποδυνάμωση για την προληπτική πυρασφάλεια το οποίο είχε ως αποτέλεσμα στην Πυρκαγιά στο Κομπότη Άρτας οι δυνάμεις της Ηπείρου να είναι εκτός .

Η Ένωση μας την Παρασκευή 09-08-2019 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών επισημαίνοντας τα προβλήματα σε ελλείψεις οχημάτων και προσωπικού.

Δυστυχώς ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα ξεσπάσει και που η πυρκαγιά ώστε να είμαστε από την έναρξη της εκεί και να γίνει άμεση κατάσβεση .

Για αυτό τον λόγο ζητά και εγγράφως , καθώς σας έχουμε ενημερώσει τηλεφωνικά , την άμεση παρέμβαση  σας    ώστε να επιστρέψουν στη Ήπειρο όλες  οι δυνάμεις που είναι εκτός ώστε να μπορούμε να παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας στους Ηπειρώτες  στο έπακρο. Κατανοείται ότι με δυνάμεις σε έλειψη κανένας σχεδιασμός πρόληψης δεν μπορεί να εφαρμοστεί .
Με τιμή
Για το Δ.Σ
Ο  Πρόεδρος                                                           Ο  Γεν. Γραμματέας
 ΒΡΑΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                             

ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΖΩΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου