Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2019

Θέσεις Μαθητείας στις Επιχειρήσεις του Ν. Πρέβεζας


Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι: σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) άρχισε να υλοποιεί το έργο « Αναβάθμιση και Διεύρυνση του θεσμού της Μαθητείας – Συμπράξεις Μαθητείας» , το οποίο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού , Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 .


Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις του Ν. Πρέβεζας, εξαιρούνται οι επιχειρήσεις: Προσωρινής απασχόλησης, Τα νυχτερινά κέντρα, Παροχής καθαριότητας και φύλαξης, Τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και κάθε επιχείρηση στην οποία δεν είναι εφικτός ο έλεγχος της εκπαίδευσης από τον αρμόδιο φορέα. Οι θέσεις Μαθητείας που προσφέρονται από τις επιχειρήσεις πρέπει να αντιστοιχούν στις ειδικότητες που διδάσκονται : στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ , στο Μεταλυκειακό έτος μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) & στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται , ανακοινώνει στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) τη θέση μαθητείας που προσφέρει « Αναγγέλλει Θέση Μαθητείας». Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της αναγγελίας της επιχείρησης για τη θέση που προσφέρει , υποδεικνύεται από τον ΟΑΕΔ ή το Υπουργείο Παιδείας , στην Επιχείρηση μαθητευόμενος και εφόσον η επιχείρηση δεχτεί να συνεργαστεί μαζί του , υπογράφει τη «Σύμβαση Μαθητείας» 

Στη διάρκεια της Μαθητείας ο μαθητευόμενος σπουδάζει σε επαγγελματική σχολή και συγχρόνως εργάζεται στην επιχείρηση που προσφέρει τη θέση Μαθητείας.  Οι Μαθητευόμενοι στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ θα απασχολούνται 6 ώρες την ημέρα επί 4 ημέρες την εβδομάδα. Η άσκηση διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.  Οι Μαθητευόμενοι στο «Μεταλυκειακό έτος μαθητείας» των επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα απασχολούνται 7 ώρες την ημέρα , επί 4 ημέρες την εβδομάδα. Η άσκηση διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.  Οι Μαθητευόμενοι στα τμήματα μαθητείας των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ) θα απασχοληθούν 768 ώρες στην επιχείρηση. Η άσκηση διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το συνολικό κόστος Ημερομισθίου του Μαθητευόμενου για την επιχείρηση είναι 9,30€. (Ημερομίσθιο Μαθητευόμενου 21,78€ από τα οποία ο εργοδότης καταβάλλει στον Μαθητευόμενο 5,24€ και τα υπόλοιπα 16,54€ ο Μαθητευόμενος τα εισπράττει , ως επιδότηση από το Δημόσιο. Ασφαλιστικές εισφορές για τον μαθητευόμενο : ο εργοδότης πληρώνει στον ΕΦΚΑ 4,06€). Με σημαντική επιδότηση της απασχόλησης και της ασφάλισης του μαθητευόμενου , από πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιχείρηση αξιοποιεί την καθημερινή παραγωγή και τις ιδέες του μαθητευόμενου, επενδύοντας συγχρόνως και στην πιθανότητα να δημιουργήσει και να αποκτήσει ένα ικανό συνεργάτη. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο – Ιστοσελίδα Δράσης: https://mathiteia.ep.uhc.gr/ Περισσότερες πληροφορίες στο Επιμελητήριο Πρέβεζας στο τηλέφωνο: 2682029414 (εσωτ.5) κ. Θάνου Σοφία, email: sthanou@prevezachamber.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου