Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Αυγούστου 25, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πλήθος κόσμου τίμησε την "Γιορτή της Σαρδέλας" ! Φωτορεπορτάζ


Το μεγαλύτερο παραδοσιακό πανηγύρι η "Γιορτή της σαρδέλας", που μετρά μισό και πλέον αιώνα "ζωής" στα πολιτιστικά δρώμενα της Πρέβεζας και προσελκύει πλήθος κόσμου κάθε χρόνο, ντόπιων και επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου στο λιμάνι, στον χώρο του πάρκινγκ της οδού Σπηλιάδου.


Σαρδέλα στα κάρβουνα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί είχαν την ευκαιρία να γευτούν κάτοικοι και επισκέπτες με πολύ μουσική και χορό σε ένα γλέντι που κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 






Το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας, ο Χορευτικός Όμιλος “Πρέβεζα” καθώς και συγκροτήματα από την Ζαχάρω και την Δράμα παρουσίασαν χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ αμέσως μετά στην σκηνή ανέβηκαν οι Κώστας Λεοντίδης και Λευτέρης Κωνσταντίνου, οι οποίοι με την συνοδεία των μουσικών Δημήτρη Ζιάγκα κλαρίνο, Γιώργου Φλούδα βιολί, Σάσα Μαρκόπουλου λαούτο και Χρήστου Λώλη κρουστά ταξίδεψαν το κοινό σε ένα παραδοσιακό γλέντι .




Η γιορτή της Σαρδέλας αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το ψάρεμα της σαρδέλας. 








Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος, κ.Λίτσα Γκιτάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου