Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε συγκινησιακό κλίμα, η τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου


Για τελευταία φορά βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση τα μέλη που απαρτίζουν το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.


Το νέο Δ.Σ. θα είναι ανανεωμένο κατά τα 2/3, αφού 11 εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι θα συμμετάσχουν στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. 



Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και των δημοτικών συμβούλων μέσα σε συγκινησιακό φορτισμένο κλίμα για την πενταετία που πέρασε και εξελίχθηκε σε ένα αποχαιρετιστήριο. 

Τον λόγο έλαβε στην αρχή, ο επικεφαλής της ΑΣΥΠ, κ.Παππάς ο οποίος προχώρησε σε νουθετήσεις και παραινέσεις προς την νέα δημοτική αρχή, αφού στην συνεδρίαση μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Νίκος Γεωργάκος, καθώς και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του και οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. 

Ο Μιλτιάδης Κλάπας, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ανέφερε πως η αυτοδιοίκηση χρειάζεται τομές, όπως η απλή αναλογική, λυπάμαι όμως για αυτό το πισωγύρισμα που γίνεται αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Θεοδωρικάκου .



Έπειτα, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Δ.Ρ.Σ. κ.Κωστούλας, ο οποίος τόνισε πως καθ'όλη τη διάρκεια της 5ετίας προσπαθήσαμε να φέρουμε έναν νέο αέρα στις συνεδριάσεις και το ίδιο θα κάνουμε στην νέα σύνθεση του Δ.Σ. ως "στροφή στο μέλλον' 



Ακολούθως τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, κ.Αμάραντος ο οποίος υπογράμμισε πως έγινε σε όλους αντιληπτό πως οι προτάσεις της παράταξης, προτάσσουν κάτι το διαφορετικό, ενώ, απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, ανέφερε πως η νέα δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει από που θα βρει πόρους χρηματοδότησης. 

Στη συνέχεια μίλησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δ.Καλλίνικος ο οποίος μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Μιλτιάδη Κλάπα με την παράταξη του οποίου εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και τον ευχαρίστησε για όσα του δίδαξε στο δημοτικό συμβούλιο.



Η κ.Τσόγκα από την Δ.Ρ.Σ. ευχαρίστησε και ανέφερε πως προσπαθήσαμε για το καλύτερο για το κοινό καλό. 




Για αυτούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, υπάρχει ένα τέλος, τόνισε με νόημα ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φραγκούλης και ο οποίος συνεχάρη τον κ.Γεωργάκο.




Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Νίτσας, μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι όποιες αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων έγιναν επί των αρχών της παράταξης του.  

Στο νέο Δ.Σ. ως ελάσσων αντιπολίτευση θα κινηθούμε βάση των αρχών της παράταξης μας, τόνισε ο κ.Νίτσας, βάζοντας (ίσως) ένας τέλος στα σενάρια περί συνδιοίκησης.

Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι της συμπολίτευσης κ.κ. Αγγέλη, Χατζόπουλος, Κακιούζης, Σαραμπασίνας, Γιαννουλάτος και Πιπιλίδης.







Τέλος, τον κύκλο των ευχαριστιών και των σύντομων τοποθετήσεων έκλεισε ο απερχόμενος δήμαρχος, κ.Μπαίλης ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες που για 17χρόνια του εμπιστεύτηκαν τις τύχες του πρώην Δήμου Λούρου και τις δύο τελευταίες θητείες του Δήμου Πρέβεζας, καλωσόρισε τον νέο δήμαρχο, Νίκο Γεωργάκο στον οποίον ευχήθηκε καλή δύναμη, καλή επιτυχία τόσο για τον ίδιον όσο και για το καλό του τόπου. 


Ο κ.Μπαίλης, αναφέρθηκε στον αείμνηστο δημοτικό σύμβουλο, Δ.Ζέκιο όπως επίσης και στον κ.Τσοβίλη  ο οποίος υπήρξε παράδειγμα δημοτικού συμβούλου αλλά και τον Γιάννη Νόβα, όπως και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Υπήρξε μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία και τα τελευταία 5 χρόνια το κάναμε πράξη, ήμασταν μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα, κρατήσαμε τον Δήμο όρθιο στην πιο δύσκολη οικονομική κρίση των τελευταίων 40 ετών. Κάναμε πράξη και την συναίνεση και την συνεργασία, υπογράμμισε ο απερχόμενος δήμαρχος, κ.Μπαίλης.

Έπειτα, ακολούθησε η συνεδρίαση με τα τακτικά ζητήματα. 

Την σημερινή συνεδρίαση εκτός του νέου δημάρχου και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του,  παρακολούθησαν και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα" 




Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου