Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιβάλλεται η συνεργασία των Βουλευτών για τα μεγάλα θέματα του Νομού

Άρθρο του Βασίλη Ιωάννου  

Διάβασα χθες –προχθές τις  επιστολές  των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού μας , του κυβερνητικού Βουλευτή κ.Στέργιου Γιαννάκη και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα  Μπάρκα, σχετικά με το Κτηματολόγιο και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχεδόν ταυτόχρονα.


Και δεν σας το κρύβω ότι ενοχλήθηκα ως πολίτης του νομού..

Και μαζί με μένα , ενοχλήθηκαν και  αρκετοί  άλλοι συμπολίτες , με τους οποίους είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω.

Και για να μη παρεξηγηθώ, δεν ενοχλήθηκαν που οι Βουλευτές μας πήραν την πρωτοβουλία και κατέθεσαν αίτημα για παράταση  του χρόνου υποβολής αιτήσεων στο Κτηματολόγιο , που λήγει σε μόλις 2-3 μέρες .

Άλλωστε είναι ένα αίτημα το οποίο και εγώ και όλοι όσοι γνωρίζουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν, το θεωρούν  αναγκαίο να αντιμετωπιστεί θετικά  και το οποίο σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες θα ικανοποιηθεί.

Ενοχλήθηκαν γιατί με την ευκαιρία αυτού του θέματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν έχουν ουσιαστική επικοινωνία και επαφή μεταξύ τους ,και δεν έχουν μέχρι στιγμής θεσμοθετήσει  εκείνους τους διαύλους επικοινωνίας, (αν και βρίσκονται στη Βουλή αρκετά χρόνια)  , ώστε  στα θέματα  του  νομού για τα οποία συμφωνούν, να συνεργάζονται και να τα αντιμετωπίζουν από κοινού .

Δεν μπορούν οι πολίτες να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι, αφού οι δύο Βουλευτές μας  συμφωνούν απόλυτα στο αίτημα της παράτασης, χρησιμοποιώντας μάλιστα και οι δύο ως βασικό τους επιχείρημα το έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου , γιατί τότε αντί ο καθένας να πάρει τη δικιά του πρωτοβουλία , δεν συνέταξαν από κοινού μια επιστολή-αναφορά ή ερώτηση  προς τους αρμόδιους  και να πάνε μαζί να την καταθέσουν ;

Δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί αφού ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά , δεν συνεννοήθηκαν ώστε να ζητήσουν συνάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό και τους άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και να εξηγήσουν « δια ζώσης», τους λόγους που επιβάλλεται  η εν λόγω παράταση;

Γιατί αντί αυτής της τακτικής  που μοιάζει και η ενδεδειγμένη , επέλεξαν ο καθένας να λειτουργήσει από μόνος του , αγνοώντας  ίσως  το πολύ γνωστό και στη ζωή και στην πολιτική ότι : «η ισχύς εν τη ενώσει »…

Γνωρίζουν και οι δύο επανεκλεγέντες Βουλευτές μας , την εκτίμηση που τρέφω προς τα πρόσωπά τους και το σεβασμό μου προς το θεσμικό τους ρόλο .

Άλλωστε  είναι γνωστό  ότι  δημόσια  μετά τις  πρόσφατες εκλογές , μαζί με τις ευχές μου για επιτυχία στο έργο τους  , αναγνώρισα και τις ικανότητες  και την εμπειρία τους  ….

Θα ήμουν κατά συνέπεια  ο τελευταίος που θα  ήθελα να τους κάνω υποδείξεις , για το πώς θα ασκήσουν το κοινοβουλευτικό τους έργο .

Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι  και οι δύο εκλαμβάνουν την όποια κριτική μου ως καλοπροαίρετη  και κυρίως ότι στερείται οποιασδήποτε κομματικής ή άλλης σκοπιμότητας .

Απλά  με την ευκαιρία αυτού ζητήματος , που είναι στην επικαιρότητα , έκρινα σκόπιμο  να θέσω στο δημόσιο  διάλογο , τη ανάγκη στενής και θα τολμούσα να πω και καθημερινής συνεργασίας  τόσο μεταξύ των 2  Βουλευτών, όσο με την Περιφέρεια και τους Δήμους , με στόχο να  υπηρετηθούν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  τα συμφέροντα του νομού και των πολιτών.

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν τους εμποδίζει, ο καθένας να ασκήσει  παράλληλα  τον αυτόνομο πολιτικό και διακριτό τους ρόλο, είτε ως κυβερνητικού , είτε ως αντιπολιτευόμενου Βουλευτή.

Πέρασαν πλέον οι εποχές που οι Βουλευτές, κρίνονταν μόνο από τον αριθμό των ερωτήσεων , των επιστολών και των καταγγελιών.


Σήμερα όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος .

Και επειδή, παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια από κάποια σχετική  απόσταση  τα γεγονότα, μπορώ να τους διαβεβαιώσω ,ότι μόνο πολιτικό όφελος θα έχουν, αφού οι πολίτες του νομού απαιτούν από τους πολιτικούς  τους εκπροσώπους (στη Βουλή και στην Αυτοδιοίκηση ),  περισσότερη συνεννόηση και συναίνεση, γιατί έχουν πειστεί ότι είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα μεγάλα προβλήματα και οι πολλές εκκρεμότητες του νομού που έχουν συσσωρευτεί  κυρίως την τελευταία δεκαετία.

Θα επαναλάβω κλείνοντας  τις 2 προτάσεις που είχα και δημόσια καταθέσει  λίγο μετά τις εκλογές και έχουν αποδέκτες τους δύο  Κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, τώρα που είναι η αρχή της καινούργιας τους θητείας , με την  ευχή ότι θα τις λάβουν σοβαρά υπ’ όψη , υπενθυμίζοντας τους παράλληλα ότι κατά το παρελθόν οσάκις εφαρμόστηκαν, είχαμε ως νομός μόνο θετικές κατακτήσεις.

1.Να συμφωνήσουν οι 2 Βουλευτές μας, στις βασικές ανάγκες και τις  προτεραιότητες   του νομού και από κοινού με όλους τους φορείς του νομού να  χαράξουν τη στρατηγική για  την θετική αντιμετώπιση  τους .

2. Να θεσμοθετήσουν από κοινού  με τους  Αντιπεριφερειάρχες,  τους 3 Δημάρχους του νομού ,τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κλπ,   ένα άτυπο συντονιστικό όργανο , το οποίο κάθε 3 μήνες θα κάνει τον προγραμματισμό  και τον απολογισμό του έργου τους.

Απομένει κάποιος από τους παραπάνω , να αναλάβει την πρωτοβουλία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου