Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2019

Ευκαιρία για τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού για ένταξη και χρηματοδότηση των «πράσινων σημείων»


Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ένταξη και την χρηματοδότηση των «πράσινων σημείων».


Το συνολικό ποσό που έχει προϋπολογιστεί ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και οι προτάσεις των Δήμων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. 

Τo Πράσινο Σημείο είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος με κατάλληλη κτιριακή υποδομή(όπου απαιτείται)και εξοπλισμό, οργανωμένος από το Δήμο, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση. 

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων πράσινα σημεία προβλέπεται να δημιουργηθούν στους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Πρέβεζας, Ζηρού, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Ζίτσας ενώ οι Δήμοι Αρταίων και Νικολάου Σκουφά έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν μόνοι τους τα σχετικά έργα. 

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης χρηματοδοτούνται έργα υποδομής για την δημιουργία μικρών ή μεγάλων πράσινων σημείων, προμήθειες εξοπλισμού, απόκτηση γης, έργα σύνδεσης με τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου