Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2019

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΣΕ ΠΛΗΤΤΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ




Συναδέλφισσα – συνάδελφε
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το πόλεμο που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα σωματεία και τα συνδικάτα, ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο που αφορά στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες της απεργίας αλλά και τον συνδικαλιστικό μητρώο.
Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση και τις μαζικές διαδικασίες. Χτυπούν τις Γενικές Συνελεύσεις, την κορυφαία διαδικασία των σωματείων γιατί τους ενοχλεί  ότι οι εργαζόμενοι μαζεύονται, συζητούν και αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους. 
Ενώ, όσον αφορά στο συνδικαλιστικό μητρώο έναν και μόνο στόχο έχουν. Θέλουν να φακελώσουν τους συνδικαλιστές εργαζόμενους, ώστε η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και οι  εργοδότες να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα ποιος είναι συνδικαλισμένος, τι ψηφίζει και τι υποστηρίζει. Συνάδελφοι θέλουν το μητρώο του σωματείου να πηγαίνει στο υπουργείο εσωτερικών. Υπουργείο και δήμαρχοι θα είναι σε ζωντανή σύνδεση ανά πάσα ώρα.
Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη "δημοκρατία". Αυτοί που σήμερα κόπτονται, είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων. 
Λένε ψέματα ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτοί ήταν που καθόντουσαν πλάι πλάι στους κοινωνικούς διαλόγους και ξεζουμίζαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.  
Κυβέρνηση, πλειοψηφία των δημάρχων και επιχειρηματικοί όμιλοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία. Θέλουν να βάλουν τα σωματεία και τα συνδικάτα στο «γύψο» ώστε να μπορούν να υλοποιούν ανεμπόδιστοι την αντεργατική πολιτική τους.
Επιπρόσθετα με τις διατάξεις του ‘’Αναπτυξιακού’’ Νομοσχεδίου ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα: ‘’μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση…’’.
Ακόμα και η στιγμή που φέρνουν το συγκεκριμένο έκτρωμα μόνο τυχαία δεν είναι.
Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα (άνοιγμα ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες κ.λ.π.) και με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ειδικά στους δήμους το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ζητήματα όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι απολύσεις,  οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κ.λ.π.
Δεν μασάμε από τα όμορφα λόγια τους και την «ανάπτυξη τους». Η «ανάπτυξη»  για την οποία μιλάνε αφορά την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά σχέση δεν έχει με τις δικές μας ανάγκες.
Συνάδελφοι παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση.
Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Με την οργάνωση μας και το σωστό προσανατολισμό μας μπορούμε και θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα σωματεία μας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Περνάμε στην αντεπίθεση. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν, απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας.
Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά με την πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019.
Επιδιώκουμε να εκφραστούν με κάθε τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, με σύγχρονα δικαιώματα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

    Ο Πρόεδρος                                                                                     
Η Γραμματέας 
    
     Μισηρλής Γεώργιος                                                                                   Σαρόγλου Μαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου