Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2019

Ελεύθεροι οι τέσσερις από τους πέντε ΡΟΜΑ που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην εμποροπανήγυρη της Άρτας


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6ης Οκτωβρίου μετά από 12 ώρες διαδικασία και με σύμφωνη γνώμη των κ.κ Ανακρίτριας και Εισαγγελέως Αρτας αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις από τους πέντε ΡΟΜΑ που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αλλοδαπού και ημεδαπού την 2α Οκτωβρίου 2019 στον χώρο της εμποροπανήγυρης Αρτας.


Προσωρινά κρατούμενος έμεινε ο πατέρας της οικογένειας των ΡΟΜΑ που παραδόθηκε σήμερα με τον συνήγορό του στο Τμήμα Ασφαλείας Αρτας όπου και εκτελέσθηκε το σε βάρος του ένταλμα. Ο πατέρας ανέλαβε την ευθύνη των πυροβολισμών και υποστήριξε ότι βρέθηκε σε σύγχυση και πανικό όταν ΕΙΧ προσπάθησε στον χωρο της έκθεσης να τους κτυπήσει και αναγκάσθηκε να πυροβολήσει προς το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα η σφαίρα να εποστρακισθεί στο καπό του ΕΙΧ και εν συνεχεία να κτυπήσει 27χρονο αλλοδαπό που διέφυγε τον κίνδυνο.

Ο συνήγορος κ. Λαμπράκης δήλωσε ότι η έλλειψη παιδείας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα προσαρμοστικότητας στους ΡΟΜΑ και οφείλει η πολιτεία και να προλάβει αλλά και να τιμωρήσει παρόμοια φαινόμενα ανά περίπτωση ενώ τόσο ο κ. Λαμπράκης όσο και ο εκ των συνηγόρων κ. Τράμπας δήλωσαν καταρχήν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου