Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019

Σε έναν πολυτελή, εκλεπτυσμένο χώρο (boutique), μετέτρεψε η Fraport το αεροδρόμιο Ακτίου ! ΕΙΚΟΝΕΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
3 στοιχεία που αντιλαμβάνεσαι αμέσως !

Όσοι το επισκέπτονται σήμερα και έχουν μνήμες από το αεροδρόμιο του Ακτίου - επί εποχής ελληνικού δημοσίου - και μετά Fraport Greece εποχή, πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο ίδιος χώρος, απέχει παρασάγγας από την ανάληψη της ιδιωτικής επένδυσης.

Η FRAPORT GREECE, όχι απλώς ανακαίνισε το αεροδρόμιο του Ακτίου, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς - έστω και καθ'υπερβολήν - ότι το γκρέμισε και το ξανάχτισε από την αρχή, όπως ακριβώς θα έπρεπε να ήταν, αλλά δυστυχώς δεν ήταν....

Έτσι, η εταιρία με σχεδιασμό, προγραμματισμό, όραμα και πλάνο και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου του Ακτίου, επένδυσε όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε αισθητική, κάνοντας το αεροδρόμιο του Ακτίου να θυμίζει έναν εξαιρετικά εκλεπτυσμένο, πολυτελή χώρο, "κόσμημα" για την ευρύτερη περιοχή το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα την προγενέστερη εποχή του και το οποίο βεβαίως χαίρεσαι να επισκέπτεσαι.






Η FRAPORT GREECE άλλαξε άρδην την εικόνα εγκατάλειψης που μέχρι το 2017 δέσποζε στο αεροδρόμιο του Ακτίου..

Περισσότερα τετραγωνικά χώρων, περισσότερα check-in points, περισσότερα σημεία ελέγχου ασφαλείας, περισσότερες θύρες πρόσβασης, περισσότεροι χώροι για τα αεροσκάφη, καλύτεροι διάδρομοι, καλύτερες υπηρεσίες, περισσότεροι εμπορικοί χώροι.










Η επένδυση ύψους 415 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece έχει υλοποιηθεί σήμερα κατά το 51%, με το αεροδρόμιο του Ακτίου να έχει παραδοθεί πλήρως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο. 

Το αεροδρόμιο του Ακτίου, άλλαξε εντελώς, το οποίο επεκτάθηκε κατά 2.500 τ.μ., αναμορφώθηκε, έχει πλέον όλα τα σύγχρονα συστήματα για τις αποσκευές, 14 check-in, 8 πύλες αναχώρησης και διπλάσια σημεία ασφαλείας. Μάλιστα,  τον Ιούλιο του 2019 γνώρισε αύξηση της τάξεως του 8,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 






Ειδικότερα,

Αεροδρόμιο Ακτίου 
Ολοκλήρωση Έργου: 2019 
1. Επέκταση κατά 2.500 m2 και ανακαίνιση αεροσταθμού 
2. 75% αύξηση των σημείων check-in (από 8 σε 14) 
3. Εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών 
4. 40% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών αναχωρήσεων (από 5 σε 7)
5. Κατασκευή νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών
6. Ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης-στάθμευσης αεροσκαφών 
7. Αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών






Αξίζει να αναφερθεί πως η Fraport Greece προσελκύει νέες αεροπορικές εταιρείες και δημιουργεί συνδέσεις με νέους προορισμούς, όπως διαπιστώνεται και στο αεροδρόμιο του Ακτίου. 

Βεβαίως, στο αεροδρόμιο του Ακτίου, εργάζονται έμπειρα και καταρτισμένα άτομα υπό τη σκέπη της Διοίκησης του αεροδρομίου που έχει τον πλήρη έλεγχο αλλά και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του. 



Σημείωση: Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση των φωτογραφιών από οποιοδήποτε μέσο, διότι υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα τα οποία ανήκουν στο PrevezaBest και δεν έχουμε παραχωρήσει σε κανέναν.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου