Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Βουλευτής και οι Δήμαρχοι Πάργας και Ζηρού, στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τα Κέντρα Υγείας



Επίσκεψη στο γραφείο του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννη Καρβέλη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης σήμερα Πέμπτη 07/11/2019.

Ο κ. Γιαννάκης μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιππιάδας κ. Νίκο Καλαντζή, τον Δήμαρχο Πάργας κ. Νίκο Ζαχαριά και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιππιάδας κ. Κωστάκο Δημήτριο, είχαν μία λεπτομερή και ουσιαστική ανάδειξη των υπαρχόντων προβλημάτων των Κέντρων Υγείας του Νομού.

Επίσης συζητήθηκαν διεξοδικά οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποτελούν την κύρια αιτία δυσλειτουργίας των Κέντρων Υγείας. Γενικότερη απαίτηση των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών του Νομού μας είναι η άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας Φιλιππιάδας, Καναλακίου και Πάργας με το προβλεπόμενο και αναγκαίο προσωπικό.

Ο κ. Καρβέλης, στα πλαίσια μιας υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση της κανονικότητας στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και ότι θα δώσει τις βέλτιστες λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η άριστη συνεργασία των φορέων και οι συντονισμένες κοινές διεκδικήσεις φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Από το Γραφείο τύπου του
Βουλευτή Ν. Πρεβέζης,
κ. Στέργιου Γιαννάκη.



Συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, είχαν σήμερα στην Πάτρα, ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς Νικόλαος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιππιάδας κ. Κωστάκος Δημήτριος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο Νομό της Πρέβεζας και ιδιαίτερα η κατάσταση των Κέντρων Υγείας του Δήμου μας για τα οποία  ζητήθηκε η αποφασιστική στήριξή τους.  Ο Δήμαρχος Ζηρού, αφού αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας για το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας ότι έχουν πάψει από το 2018 να καλύπτονται οι εφημερίες, κάτι που έχει δημιουργήσει αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Τόνισε για το Κ.Υ. Φιλιππιάδας ότι καλύπτει ανάγκες περίπου 20.000 κατοίκων, ενώ εξυπηρετεί σε διαρκή βάση τις ανάγκες 100άδων προσφύγων, σημειώνοντας ότι λειτουργεί και ως Κέντρο εμβολιασμού προσφύγων.
Για τους λόγους αυτούς ζήτησε την πρόσληψη άμεσα μόνιμου ιατρικού προσωπικού ώστε να επανέλθει και πάλι το πρόγραμμα πλήρης ωραριακής λειτουργίας του Κ.Υ. Φιλιππιάδας.
Από την 6η ΥΠΕ υπήρξε η δέσμευση για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Ζηρού.
Την Πέμπτη 7/11/2019 στη Πάτρα πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, σύσκεψη με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννη Καρβέλη στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς και ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλατζής. Στην συνάντηση διατυπώθηκε η αναγκαιότητα για την πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας τόσο από τους δυο Δημάρχους Πάργας και Ζηρού όσο και από τον Βουλευτή Πρέβεζας. Ο κ. Καρβέλης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια που θα εξασφαλίσει την βέλτιστη προσφορά παροχών υγείας στους πολίτες και την κανονική λειτουργία των δομών. Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς εξέθεσε την αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας με ιατρικό προσωπικό, που θα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε μόνιμη και συνεχή βάση. Η απαίτηση της κοινωνίας είναι η 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καναλάκιου και Πάργας και έχει εκφραστεί αποφασιστικά μέσα από τις επιτροπές αγώνα των δημοτών. Μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο Δήμος Πάργας θα συνεχίσει την υποστήριξη που παρέχει στα δυο Κέντρα Υγείας και θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στις εξαίρετες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Γραφείο Δημάρχου Πάργας 2 συνημμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου