Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Εργατικό Κέντρο για το συλλαλητήριο του Νοσοκομείου


               
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                        ΟΧΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
                                   14/11/2019
Τα τελευταία χρόνια ο λαός μας δέχτηκε έναν αδυσώπητο πόλεμο από τους κυβερνώντες και την τρόικα. Έναν πόλεμο που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο σκληρός, πιο απάνθρωπος. Μας έχουν πάρει πίσω όλα αυτά που με αγώνες, θυσίες και αίμα είχαμε κατακτήσει.
Μπροστά στο στόχο που διαπερνά την πολιτική τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και την υγεία και τη ζωή μας δίνοντας την χαριστική βολή στις δομές υγείας του Νομού μας, με την πλήρη απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας. Η μεγάλη έλλειψη σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα, στις 15/10/2019 κοινοποιήθηκε από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έγγραφο στους γιατρούς του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Πρέβεζας να καλύπτουν με εντέλλεσθε εφημεριακά εκτός από το τοπικό νοσοκομείο και το Νοσοκομείο της Λευκάδας επ’αόριστον! Η κίνηση αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, μιας και βάζει ουσιαστικά επί τάπητος το θέμα συλλειτουργίας των δυο Νοσοκομείων, στην λογική της εξοικονόμησης πόρων, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίας υγείας που παρέχει στον πρεβεζάνικο λαό.
Είναι αδιανόητο να λειτουργήσει σωστά το Νοσοκομείο μας όταν στις προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης περιλαμβάνονται η εξόντωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, γιατροί-νοσηλευτές εργαζόμενοι με μπλοκάκι, καθαρίστριες με εργολάβους.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και γενικά όλους τους συμπολίτες του Νομού μας στο συλλαλητήριο την Τρίτη 19/11/2019 στις 19:00 στη Θεοφάνειο.
Ø  Να απαιτήσουμε δωρεάν δημόσια υγεία για όλους με ποιοτικές υπηρεσίες
Ø  Να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και των τριών Κέντρων Υγείας του Νομού μας με κάλυψη τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

 Γιατί η υγεία είναι δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα!

                                                       ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου