Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποκαλυπτικός - καταγγελτικός Στράτος Ιωάννου για τους οδικούς άξονες - Τι αναφέρει για τον πρώην Υπουργό Μεταφορών και για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό


Στον Χρήστο Ανεμοζάλη και στην εκπομπή Όλα στον Αέρα στο Ράδιο Πρέβεζα, μίλησε τη Δευτέρα 11/11, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν, ήταν οι οδικοί άξονες με κυρίαρχο την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Διαβάστε παρακάτω όλα, όσα σχετικώς κατάθεσε ο κ.Στράτος Ιωάννου.

"Υπάρχουν σημαντικότατα προβλήματα με αυτόν τον δρόμο (σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια Οδό). Μια μελέτη η οποία ξεκίνησε το 1997 και σήμερα έχουμε 2019, όπου περί τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, το αρμόδιο Υπουργείο μας είπε ότι χρειάζονται να γίνουν κάποιες συμπληρωματικές μελέτες...

Προσωπικά, και ήθελα να τον ευχαριστήσω, ζήτησα από τον Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη πριν από πέντε χρόνια, παρότι το έργο αυτό είναι ευθύνη του κεντρικού κράτους, γιατί ανήκει στα διευρωπαικά δίκτυα αυτός ο δρόμος, του ζήτησα λοιπόν, εμείς, ως περιφέρεια Ηπείρου να βάλουμε ένα αρκετά μεγάλο ποσό προκειμένου να κάνουμε ένα μέρος του δρόμου. 

Όταν το ΠΕΠ Ηπείρου είναι γύρω στα 230 εκ, καταλαβαίνεται λοιπόν ότι τα ποσά δεν είναι τεράστια, του ζήτησα λοιπόν και τον ευχαριστώ δημόσια για αυτό, δέχτηκε και δέσμευσε στο ΠΕΠ Ηπείρου 35 εκατομμύρια ευρώ για ένα μέρος του δρόμου αυτού, τα χρήματα αυτά  δυστυχώς φτάνουν για τον κόμβο της καμπής μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου. Όλο το έργο είναι γύρω στα 120 εκατομμύρια.

Αυτό λοιπόν έγινε, έχουμε δεσμευμένα αυτά τα χρήματα (τα 35 εκ) και έχουμε εδώ και 4 χρόνια που ζητούσαμε από τον πρώην Υπουργό Μεταφορών, κ.Σπίρτζη, να δεχτεί να βάλουμε αυτά τα χρήματα - τα 35 εκ- και να δημοπρατήσουμε το έργο (σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια Οδό) .

Σας πληροφορώ ότι τρία χρόνια μας είχε στο περίμενε...και δεν γίνονταν τίποτα, όπου τέλη Αυγούστου 2018 στέλνει ένα χαρτί, όχι προς εμάς αλλά προς τις υπηρεσίες του, να προχωρήσουμε μια προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου για να βάλουμε εμείς τα χρήματα και να κατασκευαστεί το κομμάτι αυτό.

Και ενώ είχαμε αρχίσει να ετοιμάζουμε την προγραμματική σύμβαση για να βάλουμε τα χρήματα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, μας έρχεται ένα χαρτί όπου έλεγε, δυστυχώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί μας λείπει μια υδραυλική μελέτη κτλ..και μας τινάζει στον αέρα το όλο σκεπτικό. 

Εμείς παρόλα αυτά, συνεχίζουμε πιέζουμε τον νέο Υπουργό Μεταφορών κ.Καραμανλή, και μάλιστα ζήτησα από τον Βουλευτή του Νομού μας, τον κ.Στέργιο Γιαννάκη και είπαμε την επόμενη βδομάδα να επισκεφτούμε τον Υπουργό για το θέμα αυτό και ελπίζω να βρούμε έδαφος για να προχωρήσουμε το ζήτημα αυτό που για μένα είναι απλό. 

Να σημειώσω ότι τα 35 εκατομμύρια που έχουμε δεσμεύσει για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, αντιστοιχεί στο 15% του ΠΕΠ Ηπείρου.

Παρόλο που δεν είναι δική μας υποχρέωση - όπως ανέφερα πιο πριν είναι έργο του κεντρικού κράτους, εμείς, σαν Περιφέρεια Ηπείρου δείχνει τη σημασία που δείχνουμε για αυτό το μεγάλο έργο και να απαιτήσουμε τα υπόλοιπα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί αυτή η σύνδεση. Εμείς, όπως σας προανέφερα, μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης, δίνουμε όλα τα χρήματα για το τμήμα Καμπή - Γέφυρα Καλογήρου και αυτά τα 35 εκατομμύρια θα δώσουν ένα ξεκίνημα στο έργο θα δώσουν μια άλλη ζωντάνια και θα είναι ένα αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας, διότι, αν γίνει το ένα τμήμα δεν μπορεί να το αφήσουν στη μέση..όπου μάλιστα και μεταξύ άλλων θα αποσυμφορήσει την Φιλιππιάδα όπου τώρα όλοι περνάμε αλλά εκτός από αυτόν τον δρόμο, υπάρχει ένα άλλο θέμα που πιέζουμε, για την Αμβρακία Οδό, βγήκε μια εργολαβία όπου όμως είχε προβλήματα, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια ευτυχής κατάληξη στο τέλος για να τελειώσει και αυτό το τμήμα. 

Επίσης υπάρχει ένας άλλος οδικός άξονας που είναι από την ζεύξη έξοδος ακτίου, μέχρι την διασταύρωση της Πάργας που αυτός ο δρόμος έχει φτάσει στα όρια του..πρέπει λοιπόν το κεντρικό κράτος, πρέπει το Υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει στην κατασκευή αυτού του δρόμου, διότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν αντέχει άλλο, έχει φτάσει στα όριά του καθώς και με τα χρόνια που περνάνε και με την τουριστική κίνηση που είναι συνεχώς αυξανόμενη , αυτός λοιπόν ο δρόμος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και θα υπάρξουν πάρα πολλά προβλήματα. Αυτοί είναι οι σημαντικοί οδικοί άξονες που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας, εμείς έχουμε έτοιμη τη μελέτη από την Πάργα μέχρι τον Μεσοπόταμο και επειδή και αυτό ανήκει στο διευρωπαικό δίκτυο, ζητάμε από το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει αυτή τη μελέτη και να προχωρήσει τουλάχιστον το πρώτο τμήμα καθώς και να συνεχίσει στο επόμενο τμήμα." 

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου