Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοινώσεις φορέων και σωματείων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου



Ανακοινώσεις φορέων και σωματείων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου 

Η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
φωτίζει ξανά  τα σκοτάδια

Εργαζόμενες/οι, νέες και νέοι, λαέ της Πρέβεζας
Σήμερα 17 Νοέμβρη 2019 πρέπει να δοθεί  ένα βροντερό  μήνυμα ότι η πολιτική  της κυβέρνησης  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντήσει σημαντική αντίσταση. Η εφαρμογή  του πολυνομοσχεδίου της «ανάπτυξής» τους  που  κατακρεουργεί  περιβάλλον και εργαζόμενους πρέπει να γίνει αιτία  μάχης σε χώρους δουλειάς ,  χώρους σπουδών ,  πόλεις , γειτονιές και χωριά. Μια μάχη  χωρίς αυταπάτες περί  «μικρότερου  κακού». Τα θέλουμε όλα και τα διεκδικούμε όλα
Στις 17 Νοέμβρη του 1973 η εξέγερση του φοιτητών και η λαϊκή  υποστήριξή της συνέβαλαν τα μέγιστα στη πτώση της χούντας . Σήμερα η επανεμφάνιση της νεολαίας στο δρόμο και η προσπάθεια για την  ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι παράγοντες που θα ενισχύσουν τη  πάλη ενάντια στη νέα  επίθεση, για να διεκδικήσουμε το ψωμί,  τη παιδεία και την ελευθερία της εποχής μας.
Σήμερα 17  Νοέμβρη 2019 πρέπει να δοθεί στίγμα αγώνα ενάντια στην αναβαθμισμένη παρέμβαση και επέκταση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη χώρα και τη συντονισμένη προσπάθεια να ξεπλυθούν οι ΗΠΑ για το ρόλο τους στη χούντα. Να φύγουν όλες οι ιμπεριαλιστικές  δυνάμεις από τη περιοχή.  Να κλείσουν οι βάσεις τους. Για το σπάσιμο του αντιδραστικού  άξονα με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο,  την έξοδο από  το ΝΑΤΟ, την ακύρωση των νέων εξοπλισμών για την αποτροπή του πολέμου στη νοτιανατολική Μεσόγειο. Για τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που  προκαλούν τη μετανάστευση και την αλληλεγγύη στους μετανάστες.
Σήμερα 17 Νοέμβρη  2019 εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους  λαούς  του Εκουαδόρ , της Χιλής, της Βολιβίας, του  Ιράκ ,  του Λιβάνου που ξεσηκώνονται για μια καλύτερη ζωή. 
Σήμερα 17 Νοέμβρη 2019 πρέπει να δοθεί  μήνυμα ενάντια στο δόγμα «νόμος και τάξη» της ΝΔ και το κρεσέντο αυταρχισμού  του αστικού  κράτους που στοχεύει στην αναίρεση της δυνατότητας  του λαού να παλεύει. Ενάντια στο φασισμό, στον εθνικισμό, το ρατσισμό και στους σημερινούς θαυμαστές των πραξικοπηματιών.    
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Συγκέντρωση και πορεία το Κυριακή 17 Νοέμβρίου
στις 6 μ.μ από το παλιό ΚΤΕΛ (Λεωφόρο Ειρήνης)


Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας, χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.
Καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα μας.
Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, και την νεολαία που μετά την κρίση, βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζει η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.
Ταυτόχρονα κυβερνήσεις και φιλονατοϊκά κόμματα προκαλούν τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας την λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ως «παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας». Τα ψέματα τους αποκαλύπτονται όταν η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί την παρακαταθήκη του «διαβολικά καλού» ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να μιλά με περηφάνια για το αίμα των ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ενώ τον Οκτώβριο υπέγραψε με τις ΗΠΑ συμφωνία για τις βάσεις, που κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών!
Από την μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους.
Με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες.
Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Απέναντι στα αιματοβαμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή.
Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ’73.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019 ΣΤΙΣ 5μμ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

 Συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Ο ελληνικός λαός με μπροστάρη τη νεολαία του και με συνθήματα όπως «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «έξω το ΝΑΤΟ» και «Κάτω η αμερικανοκίνητη Χούντα», πάλεψε για την επαναφορά της δημοκρατίας στον τόπο που τη γέννησε. Η μαζική λαϊκή πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, ενάντια σ’ αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τίμημα τη ζωή νέων ανθρώπων, τελικά δικαιώθηκε. Η εξέγερση των φοιτητών μας δίδαξε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η ενότητα όλων των εργαζομένων σε κάθε τομέα και φορέα, η κοινή στόχευση και οι κοινοί αγώνες πρέπει να αποτελούν το βασικό μας μέλημα.
Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Πρέβεζας αποδίδουμε ύψιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που οραματίστηκαν και πάλεψαν για την ελευθερία, για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Σήμερα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τις ίδιες αξίες και ιδανικά.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 17-11-2019 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο και στην κατάθεση στεφάνου που θα ακολουθήσει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                       
       Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ      
                   
   17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019
Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός του κεφαλαίου δεν είναι το μέλλον μας!
Με κίνημα ρήξης και ισχυρή αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά θα ανατραπεί!
Το Πολυτεχνείο του 2019 βρίσκει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία αντιμέτωπα με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ και του αστικού συστήματος εξουσίας.
·         Η κυβέρνηση της ΝΔ λεηλατεί τα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους επενδυτές, φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο, την ΔΕΗ και την ενέργεια στους ιδιώτες, κλιμακώνοντας στο δρόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική της είναι απλή: Νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου.
·         Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών συμμετέχουν στην άγρια μοιρασιά των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, κόβοντας τη θάλασσα σε… «οικόπεδα» εκμετάλλευσης των πολυεθνικών, χαράσσοντας ΑΟΖ και κάνοντας στρατηγικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ (τους φονιάδες των λαών) και τα αρπακτικά της ΕΕ, οξύνοντας τον επικίνδυνο και άδικο και από τις δύο πλευρές ανταγωνισμό με την Τουρκία, κάνοντας την πολεμική απειλή μέρος της αντιδραστικής κανονικότητας.
·         Για να προχωρήσουν όλα αυτά η κυβέρνηση ενεργοποιεί τη σιδερένια φτέρνα της λογικής «Νόμος, Τάξη, Κέρδος»! Συλλήψεις , αστυνομοκρατία, βιομηχανία διώξεων, πρόστιμα.
Ο παροξυσμός της καταστολής δεν έρχεται από το παρελθόν της Δεξιάς αλλά από το παρόν και το μέλλον της επιβολής των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του, με καύσιμη ύλη τα δικαιώματα των εργαζόμενων και το περιβάλλον. Δεν είναι μια αυταρχική παρεκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά η ουσία της σύγχρονης αστικής δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός.   

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                       14/11/2019

             17 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
                                   

   Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων και τον αγώνα εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί τις οργανώσεις και τα μέλη του,  όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Πρέβεζας  στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει στις 17 Νοέμβρη στις 18:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο ( θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων ηρώων Εθνικής Αντίστασης στην αγορά της πόλης).
   Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται ενώ τα αιτήματα των φοιτητών και του ελληνικού λαού, του παν-δημοκρατικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι και σήμερα αιτούμενα. Όπως διαχρονικά διεκδικούμενα και επίκαιρα είναι τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία χωρίς ελαστικότητες και επισφάλεια, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για την απόκρουση της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, που έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.
   Δεν σταματάμε την πάλη και την αντίσταση.
   Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας για εργασία, αξιοπρεπή ζωή, κράτος πρόνοιας.
   Δεν σταματάμε να οραματιζόμαστε και να διεκδικούμε την κοινωνία ανθρωπιάς και δικαιοσύνης.
           Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ 



PrevezaBest: Οι ανακοινώσεις τοποθετούνται βάση σειρά προτεραιότητας               

1 σχόλιο:

  1. Να το καταλαβω απο ολους τους αλλους φορεις οτι λενε αυτα που θελουν. Αλλα απο τον συλλογο εκπαιδευτικων να ομιλει με ασαφεια για τους νεκρους νεους ανθρωπους δεν το δεχομαι. Προσβαλλουν την τιμη των νεκρων φοιτητων.Τους προκαλω λοιπον να κανουν ονομαστικο προσκλητήριο νεκρων οπως αρμοζει σε ανθρωπους που εδωσαν την ζωη τους για τα ιδανκα της ελευθεριας και της δημοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή