Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στέργιος Γιαννάκης VS Νίκος Γεωργάκος

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Μια ανώφελη κόντρα, που συνεχίζεται 
                             
Είναι γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», ότι οι σχέσεις του Βουλευτή της ΝΔ Στέργιου Γιαννάκη και του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, δεν είναι καλές. Θα τολμούσα να πω ότι δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες!!! 

Πρόκειται για μια πολιτική κόντρα, η οποία έρχεται από το παρελθόν, και δυστυχώς έχει και πολύ μέλλον. 

Για την ιστορία, η «έχθρα» μεταξύ των δύο ανδρών, ξεκινάει από τις δημοτικές εκλογές του 2010, όταν ο κ. Γιαννάκης ως υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας με το επίσημο χρίσμα της ΝΔ, δεν στηρίζεται από τον κ. Γεωργάκο, που είχε ταχθεί με τον κ. Μπαΐλη. 

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, οι ρόλοι αλλάζουν και υποψήφιος δήμαρχος είναι πλέον ο κ. Γεωργάκος, ο οποίος και χρειάζεται την υποστήριξη του Βουλευτή της ΝΔ, την οποία όπως ισχυρίζονται στο «περιβάλλον» του κ. Γεωργάκου δεν είχε. Καταλογίζουν μάλιστα στον κ.Γιαννάκη ότι, παρά τις δημόσιες δηλώσεις και δεσμεύσεις του, τελικά δεν τους στήριξε. 

Η τελευταία πράξη αυτής της «πολιτικής διένεξης» γράφεται στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές και στις οποίες ο Νίκος Γεωργάκος, εκλεγμένος πλέον δήμαρχος Πρέβεζας και οι περισσότεροι συνεργάτες του- άλλοι φανερά και άλλοι υπόγεια-, στήριξαν για Βουλευτή τον Σπύρο Κυριάκη, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να τιμωρήσουν τον Στέργιο Γιαννάκη για τη στάση του στις δημοτικές. 

Κάτι βέβαια που δεν κατάφεραν, αφού ο κ. Γιαννάκης κατάφερε να επανεκλεγεί Βουλευτής της ΝΔ στο νομό. 

Έτσι λοιπόν έχει η ιστορία και θα περίμενε κανείς ότι αφού κέρδισαν και οι δύο, αυτή η 10ετής αντιπαράθεση θα τέλειωνε και οι σχέσεις του Βουλευτή με το Δήμαρχο θα βελτιωνόταν. 

Δυστυχώς όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, η κόντρα συνεχίζεται και μάλιστα επεκτάθηκε και σε άτομα του περιβάλλοντός τους, δημιουργώντας ουσιαστικά δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Πολλοί προβλέπουν μάλιστα, ότι αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από τα κεντρικά της ΝΔ, θα έχουμε δυσάρεστες τοπικές εξελίξεις. 

Και επειδή κάποιοι ίσως με θεωρήσουν υπερβολικό ή και επιχειρήσουν να με διαψεύσουν, θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια γεγονότα και οι αναγνώστες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 

* Τυχαία ο Στέργιος Γιαννάκης απουσίασε από την τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγμένου δημάρχου, σε αντίθεση με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκα που φρόντισε να δώσει το παρόν στην εκδήλωση; 

* Τυχαία ο Βουλευτής της ΝΔ, δεν πέρασε ούτε για έναν εθιμοτυπικό χαιρετισμό από το δημαρχείο, ούτε παραβρέθηκε σε κάποια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου; 

* Τυχαία Βουλευτής και Δήμαρχος, που ανήκουν και οι δυο στο χώρο της ΝΔ, στις επαφές που είχαν με Κυβερνητικά στελέχη, δεν φρόντισαν να είναι μαζί σε καμιά συνάντηση, ούτε καν για φωτογραφία; 

* Και αν όλα αυτά δεν επαρκούν, θα αναφέρω ένα πρόσφατο περιστατικό, που αφορά την θετική πρωτοβουλία του Κυβερνητικού Βουλευτή να στηρίξει οικονομικά την ανακαίνιση του μνημείου ηρώων στο Κανάλι. Αυτό πράγματι έγινε με θετικά αποτελέσματα, αλλά κάποιοι «από υπερβάλλοντα ζήλο», στο ανακαινισμένο μνημείο τοποθέτησαν μια πινακίδα ότι το έργο ήταν δωρεά του κ. Γιαννάκη. Όπως ήταν φυσικό, η πινακίδα αυτή με εντολή της δημοτικής αρχής αφαιρέθηκε, και τότε ….«ποιος είδε τον Στέργιο και δε φοβήθηκε». 

Από όσα αναφέραμε, αποφεύγοντας συνειδητά να πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου, γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος μας, φαίνεται καθαρά ότι στις σχέσεις των δύο αντρών υπάρχει μεγάλη ένταση. 

Και αν βέβαια επρόκειτο για δύο απλούς πολίτες, κανέναν δεν θα ενδιέφερε η «προσωπική βεντέτα», αν και γιατί συνεχίζεται. 

Επειδή όμως πρόκειται για 2 πολιτικά πρόσωπα, τα οποία από το θεσμικό τους ρόλο έχουν ευθύνη και υποχρέωση να συνεργάζονται, δημοσιοποιούμε το πρόβλημα και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτή η «πολιτική κόντρα», όχι μόνο είναι ανώφελη και βλαπτική για τους ίδιους, αλλά δυσχεράνει και την όποια προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου Πρέβεζας. 

Οφείλουν Βουλευτής και Δήμαρχος, αλλά και οι στενοί τους συνεργάτες, να αντιληφθούν ότι τα συμφέροντα των πολιτών είναι πολύ πιο πάνω από τις προσωπικές έριδες. Γι’ αυτό επιβάλλεται άμεσα, να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να αναληφθούν συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, που να κλείνουν τη συγκεκριμένη διένεξη το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου