Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δείτε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σ'ολόκληρο το Δήμο, καθώς και τις δαπάνες, που προτείνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας



Το PrevezaBest εξασφάλισε για τους αναγνώστες του, ολόκληρη την εισήγηση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, αναφορικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σ'ολόκληρο το εύρος του Δήμου Πρέβεζας.


Μάλιστα, επί του συνολικού προυπολογισμού, έτσι όπως διαμορφώθηκε, βάση των εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού, θα κληθεί να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας.

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η εισήγηση του τμήματος Πολιτισμού καθώς και τις δαπάνες επί των εκδηλώσεων τόσο για την Πρέβεζα, όσο και για τις Δ.Ε. Λούρου, Ζαλόγγου που σαν γενικό σύνολο έχει 23.000 ευρώ.

ΘΕΜΑ: «Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 Ν.4625/2019 για την διενέργεια δαπανών των  εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Δράσεων του Χριστουγεννιάτικου χωριού του Δήμου Πρέβεζας στην τοποθεσία του μικρού πάρκινγκ  (πρώην Γκλόρια), καθώς επίσης και στις πλατείες των ΔΕ Λούρου και Ζαλόγγου και την έγκριση των δαπανών για την πραγματοποίηση αυτών  ».

Ειδικότερα, ολόκληρη η σχετική εισήγηση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας αναφέρει τα εξής:

Συναισθανόμενοι τις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι μας, και θέλοντας να προσφέρει ο Δήμος μας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας γι΄ αυτές τις γιορτές που πλησιάζουν, επιχειρεί την πραγματοποίηση για έβδομη  συνεχή χρονιά των εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην τοποθεσία του μικρού πάρκινγκ  (πρώην Γκλόρια), στην πόλη της Πρέβεζας, με επιτυχία ,με πολύ κέφι και ενθουσιασμό!

Οι περισσότερες δράσεις που γίνονται με τα παιδιά , πραγματοποιούνται από εθελοντές που για επτά ολόκληρα χρόνια είναι εκεί και δίνουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους  .

Στο χώρο θα στηθεί όπως κάθε χρόνο το Λουνα πάρκ και το μικρό Χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο κάθε χρόνο και μεγαλώνει , με ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών και μικροδωράκια , και να διασκεδάσουν με τους παραμυθάδες στο παραμυθόσπιτο,να απολαύσουν τον καραγκιόζη ,  να φτιάξουν γλυκά , μπισκοτα λουκουμάδες και παραδοσιακές τηγανίτες , ζεστή σοκολάτα , να πιουν τσάι με τοπικά βότανα να φτιάξουν μόνα τους καφέ για τους γονείς τους για να μην περιμένουν άδικα μέσα στο κρύο και όλα αυτά στο μικρό μας Ζαχαρόσπιτο ,αλλά και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά χαρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης!

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα διευρύνει τις δράσεις του ακόμη περισσότερο στην αγορά της πόλης μας με δράσεις και events  από τους  εθελοντές του Χριστουγεννιάτικου χωριού και εθελοντές των εμπορικών συλλόγων για να δώσουμε μια πιο ζέστη νότα αυτές τις ημέρες των εορτών και να έχουν περισσότερα ερεθίσματα για να μας επισκεφτεί ο κόσμος .

Στις 14 Δεκεμβρίου ώρα 18:00 θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα σπιτάκια του Αι Βασίλη για να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους και όλοι οι εθελοντές θα
φροντίσουν αυτές τις ημέρες να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό για να περάσουν μικροί και μεγάλοι όμορφες Χριστουγεννιάτικες στιγμές γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι κ πολλές οικογένειες δίνουν μεγάλη μάχη για να έχουν τα προς το ζειν , τουλάχιστον στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα αφήσουν για λίγο μακριά τα προβλήματα τους .

Φορείς και Σύλλογοι του Δήμου Πρέβεζας θα παρουσιάσουν δράσεις και χορευτικά καθώς και ήθη και έθιμα από την Πρέβεζα και τις Δ.Ε.

Το Τουριστικό τραινάκι του Δήμου θα   πραγματοποιεί δωρεάν για το κοινό εορταστικές διαδρομές στην πόλη της Πρέβεζας.

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα ανοίξει τις πόρτες του και στους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χώρο για να παρουσιάσουν και να πουλήσουν Χριστουγεννιάτικα είδη  όπως :
·         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
·         ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
·         ΕΙΔΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ
·         ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
·         ΒΙΒΛΙΑ , ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΦΙΣΣΕΣ
·        ΑΝΘΗ, ΦΥΤΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ( χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα , αρτοσκευάσματα, ζαχαρωτά, ξηροί καρποί , κάστανα, τυποποιημένα γλυκίσματα , κλπ)
·  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ (καραμελωμένοι ξηροί καρποί , σοκολάτες , καραμέλες κλπ)
·  Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της χαράς θα έχει δράσεις και στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου . Στη Δημοτική ενότητα Λούρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου χωριού ο Δήμος σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους διοργανώνει τριήμερες χριστουγεννιάτικες δράσεις  όπου θα μοιραστούν δώρα από τον Αι Βασίλη στους μικρούς μας φίλους , γλυκίσματα και τοπικά εδέσματα   στους επισκέπτες της κοινότητας , θα υπάρχουν δρώμενα από τους  τοπικούς συλλόγους και τα Χριστουγεννιάτικα    Κάλαντα , θα γίνει προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας και Καραγκιόζης .

Στην Δημοτική ενότητα Ζαλόγγου στην πλατεία Καναλίου και παραμονές των Χριστουγέννων θα γίνει η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής ,όπου και εκεί ο Αι Βασίλης θα μοιράσει δώρα γλυκίσματα και τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες επίσης , θα γίνει προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας και Καραγκιόζης .

 Το μικρό χωριό μας θα παραμείνει ανοιχτό, από 14 Δεκεμβρίου 2019 έως και 06 Ιανουαρίου 2020  .

Για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού και την πραγματοποίηση όλων αυτών των εκδηλώσεων  που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των Δράσεων του Χριστουγεννιάτικου χωριού και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες θα χρειαστούν περίπου είκοσι τρεις  χιλιάδες  ευρώ .

Συγκεκριμένα οι δαπάνες είναι ,αγορά υλικών κατασκευής διάφορων χριστουγεννιάτικων καρτών(χαρτι κανσον , ξυλομπογιες , μαρκαδόροι , κορδέλες , χρυσόσκονη , κόλλες στιγμής , χάνδρες ,  στολιδιών ) τα οποία τα παιδιά θα τα παίρνουν μαζί τους φεύγοντας , αγορά υλικών ζωγραφικής , υλικών ζαχαροπλαστικής ( αλεύρι ,ζάχαρη, μπεκενμπαουνετρ ,σόδα, άχνη ζάχαρη , ξηροί καρποί , κουβερτούρα  , αυγά βούτυρο , σπορέλαιο ,σουσάμι , κανέλα κακάο γάλα νουνού , καφές , τσάι , σοκολάτα ρόφημα , αλουμινόχαρτο , λαδόκολλες κλπ)    ,δωράκια για τα παιδιά που θα μοιράσει ο Αι Βασίλης σε  όλες τις Δημοτικές Ενότητες , αγορά γλυκισμάτων,καραμελών, σοκολάτες με  χριστουγεννιάτικες φιγούρες  αναψυκτικών, νερών κρασιών  κλπ , εκτυπώσεις αφισών , προσκλήσεων προγραμμάτων , Χριστουγεννιάτικων Βaner κλπ, Χριστουγεννιάτικα φυτά ( Χριστουγεννιάτικα δένδρα, Αλεξανδρινά κλπ) για το στολισμό του χωριού και των Δημοτικών Ενοτήτων , είδη σερβιρίσματος εδεσμάτων (πλαστικά πιάτα, ποτήρια, κουταλοπιρουνα , χαρτοπετσέτες, χάρτινα τραπεζομάντηλα κλπ) είδη καθαριότητας του Χριστουγεννιάτικου χωριού ( σακούλες απορριμάτων , σκούπες , χλωρίνη , αζαχ για τζάμια , γάντια μιας χρήσεως , υγρά μαντηλάκια για καθαρισμό προσώπου παιδιών , κουβάδες , υγρό σφουγγαρίσματος σφουγγαρίστρες ) , σκεύη μαγειρέματος κατσαρόλες , τηγάνι , κουτάλες, καφετιέρα  μίξερ , βραστήρας  και γκαζάκι κλπ),  κάρβουνα και είδη ψησίματος για ψήσιμο από δωρεές διαφόρων κρεοπωλών ,σουπερμάρκετ κλπ , γλυκίσματα (κουραμπιέδες μελομακαρονα  λαδόπιτες δίπλες , Βασιλόπιτες )για κεράσματα των επισκεπτών στις διάφορες εκδηλώσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και  χριστουγεννιάτικος μπουφές για τους επισκέπτες του χωριού στις εκδηλώσεις της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υλικά για τον στολισμό των σπιτιών, καλόδια , μπρίζες φωτα, καρφάκια , βίδες , μπαλαντέζες χριστουγεννιάτικα φωτάκια ,χρώματα για βάψιμο , υφάσματα, φελιζολ , χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ναυλον, σίρμα και για τα νέα σπιτάκια που θα δημιουργηθούν κλπ και την οικονομική κάλυψη των δαπανών που θα προκύψουν από την πραγματοποίηση μουσικών , θεατρικών κλπ Δράσεων , από θεατρικούς οργανισμούς η και διάφορους καλλιτέχνες .

Κάποιες νέες εκδηλώσεις και παραστάσεις και δράσεις  που δεν έχουν γίνει πέρυσι ενδεικτικά είναι :

·   Στις 14 Δεκεμβρίου 2019 θα γίνουν τα εγκαίνια   και το  άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου ,  με μουσική παράσταση  από τους καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ”,  καθώς επίσης και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής , ο Δήμος μας θα  προσφέρει δωρεάν γλυκίσματα και κρασί στους δημότες μας και συμβολικά δώρα και καραμέλες στα μικρά παιδιά .

 Δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμη όλες οι εκδηλώσεις του χωριού γιατί δεν έχουν συμπληρώσει όλοι οι φορείς τις δράσεις τους , ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιες
·  
Στις 22 Δεκεμβρίου 2019 συναυλία με ντόπιους καλλιτέχνες δωρεάν για το κοινό

·  Στις 24 Δεκεμβρίου 2019 θα δοθεί παράστασή Θεατρική “ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ  “ από την Παιδική Σκηνή του Ηπειρώτη Φώτη Σπύρου  δωρεάν για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο , ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς μας .  Το κόστος  της παράστασης είναι χίλια τετρακόσια ογδόντα οκτώ ευρώ με ΦΠΑ .

Στη συνέχεια  όλη η παραλία θα λάμψει από το πέταγμα το αναμμένων φαναριών   σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου και το Σύλλογο Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων .

Εχουν προσκληθεί διάφορα μουσικά σχήματα για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μας ,οι οποίες θα είναι όλες δωρεάν για τους επισκέπτες μας .

 Με όλες τις δράσεις των Χριστουγέννων , προσπαθούμε να δώσουμε μια ώθηση  στα καταστήματα της πόλης μας , να κρατήσουμε εδώ τους κατοίκους μας και να προσελκύσουμε και νέους επισκέπτες  για να περάσουν στην όμορφη πόλη της Πρέβεζας ευχάριστες μέρες Χριστουγέννων ,Πρωτοχρονιάς και Φώτων και έτσι να μάθουν τα ήθη και τα έθιμά του τόπου μας .

Έχοντας υπόψιν :

Ø  παρ.1 του αρθρ. 14 του Ν.4625/2019
Ø  Την εισήγηση της Υπηρεσίας
Ø  Τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ 147 τ. Α΄/08.08.2016): «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)», άρθρα 116, 118 & 120.
Ø  N. 3861/10 (ΦΕΚ 112/13.07.2010 τεύχος Α): «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις
Ø  την αρ.Αποφ.               Της Κοινότητας Πρέβεζας

ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΘΑ

1. Την εξειδίκευση πίστωσης  για τις ανάγκες της πραγματοποίησης των Δράσεων του Χριστουγεννιάτικου χωριού του Δήμου των δράσεων 
2 Την έγκριση του  προϋπολογισμού   για τις ανάγκες της πραγματοποίησης των Δράσεων του Χριστουγεννιάτικου χωριού του Δήμου των δράσεων
3. Οι ανωτέρω δαπάνες θα βαρύνουν τον Κ.Α. 02.15.6471  με τίτλο:«Έξοδα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» της στήλης των εξόδων,  προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019 
4. Ο τρόπος ανάθεσης όλων των ανωτέρω  δαπανών, θα καθοριστούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
       
Ο προϋπολογισμός    για τις ανάγκες της πραγματοποίησης όλων των εκδηλώσεων  και δράσεων στην Πρέβεζα και στις ΔΕ Λούρου και ΔΕ Ζαλόγγου  :

α/α
                    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
           ΚΟΣΤΟΣ
1
αγορά υλικών κατασκευής διάφορων χριστουγεννιάτικων καρτών, στολιδιών και παιχνιδιών από τα παιδιά (χαρτί κανσον , ξυλομπογιες , μαρκαδόροι , κορδέλες , χρυσόσκονη , κόλλες στιγμής , χάνδρες ,  στολιδιών κλπ είδη για την κατασκευή αυτών )

1500,00
2
 Για παρασκευή γλυκισμάτων ,μπισκότων , τηγανίτες κλπ (αλεύρι ,ζάχαρη, μπεκενμπαουνετρ ,σόδα, άχνη ζάχαρη , ξηροί καρποί , κουβερτούρα  , αυγά βούτυρο , σπορέλαιο ,σουσάμι , κανέλα κακάο γάλα νουνού , καφές , τσάι , σοκολάτα ρόφημα , αλουμινόχαρτο , λαδόκολες κλπ)
1500,00
3
γλυκισμάτων,καραμελών, σοκολάτες με  χριστουγεννιάτικες φιγούρες
2000,00
4
δώρα που θα μοιράσει ο Αι Βασίλης παραμονή
πρωτοχρονιάς σε όλα τα παιδιά και στις Δ.Ε. που θα γίνουν διάφορες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις
2500,00
5
Εκτυπώσεις αφισών , προσκλήσεων
200,00
6
Εκτυπώσεις Χριστουγεννιάτικων Βaner
500,00
7
Χριστουγεννιάτικα φυσικά φυτά - Χριστουγεννιάτικα δένδρα,Αλεξανδρινά , χριστουγεννιάτικα κλαρια  κλπ για το στολισμό

1200,00
8
είδη σερβιρίσματος εδεσμάτων (πλαστικά πιάτα, ποτήρια, κουταλοπιρουνα , χαρτοπετσέτες, χάρτινα τραπεζομάντηλα κλπ) είδη καθαριότητας ( σακούλες απορριμάτων , σκούπες , χλωρίνη , αζαχ για τζάμια , γάντια μιας χρήσεως , υγρά μαντηλάκια για καθαρισμό προσώπου παιδιών , κουβάδες , υγρό σφουγγαρίσματος σφουγγαρίστρες , χαρτι κουζίνας ) ,κλπ
1000,00
9
γλυκίσματα (κουραμπιέδες μελομακάρονα  λαδόπιτες δίπλες , Βασιλόπιτες , κεράσματα των επισκεπτών , μπουφές εορταστικός για τις εκδηλώσεις της παραμονής των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και τις υπόλοιπες ημέρες των εορτών  και των  εκδηλώσεων  που θα πραγματοποιούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες 
1600,00
10
κάρβουνα και είδη ψησίματος για
ψήσιμο από δωρεές διαφόρων κρεοπωλών ,σουπερμάρκετ κλπ
200,00
11
Νερά, αναψυκτικά , κρασιά κλπ
800,00
12
υλικά για τον στολισμό των σπιτιών, καλόδια , μπρίζες φώτα, καρφάκια , βίδες , μπαλαντέζες χριστουγεννιάτικα φωτάκια ,χρώματα για βάψιμο , υφάσματα, φελιζολ , χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ναυλον σίρμα , χριστουγεννιάτικες γιρλάντες , χριστουγεννιάτικα δενδράκια , χριστουγεννιάτικα στολίδια , υφάσματα και χριστουγεννιάτικες κορδέλες κλπ
2500,00
13
Παράσταση  με τους  ΜΩΜΟΓΕΡΟΥΣ  στο κλείσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού σε συνεργασία με τον Εξ/κό Εκπ/κο Σύλλογο “ΑΜΙΣΣΟΣ” (φιλοξενία  )
800,00
1 4
Θεατρική παράσταση από την Παιδική σκηνή ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ
1500,00
15
Συναυλίες   με ξένους και ντόπιους καλλιτέχνες
2000,00
16
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ  ΓΙΑ Δ.Ε. ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΡΟΥ
1000,00
17
ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Δ.Ε.
1000,00
18
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ  ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ   ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
300,00
19
Ιπτάμενα Φαναράκια (ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ )
500,00
20
ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ  ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΟΥΡΟ -ΖΑΛΟΓΓΟ)
400,00

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
23.000,00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου