Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019

Επιτυχημένη η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας



Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 2 Δεκέμβρη, η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας με θέμα:

·         
Η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ", οι επικίνδυνες συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Η αγωνιστική απάντηση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος.

·         Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

και ομιλητή τον Νίκο Παπαναστάση , βουλευτή του ΚΚΕ & μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ .
  Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της επιτροπής και συντονιστής της εκδήλωσης  Χρύσανθος Κυριαζής.
Ο Νίκος Παπαναστάσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ , βουλευτής του ΚΚΕ και  κύριος ομιλητής της εκδήλωσης στην ομιλία του στάθηκε σε πλευρές της συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας, στο ότι όλη η χώρα γίνεται  βάση αμερικανική, τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό για το λαό μας, αλλά και τις επίπτωσης στην ευρύτερη περιοχή.





Ανάμεσα στα άλλα ο Νίκος Παπαναστάσης τόνισε:
«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και παγκόσμια, με πιο πρόσφατη την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και την επιβολή της ”ειρήνης” με το πιστόλι στον κρόταφο, που ακολούθησε, σηματοδοτούν την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, Ρωσία και Κίνα, με την εμπλοκή πολλών άλλων μικρότερων, όπως η Τουρκία, για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα, τις νέες αγορές.
Στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στο πεδίο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής πολιτικής και πλειοδοτώντας ενίσχυσε τις σχέσεις της Ελλάδας με τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό.
Υπέγραψε την αναβάθμιση της ”Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” και τη σύναψη πολυετούς συμφωνίας. Πέραν της βάσης της Σούδας, που είναι η κορωνίδα των βάσεων, και των άλλων βάσεων και στρατηγείων που ήδη υπάρχουν, δημιουργούνται 3 νέες, σε Λάρισα (μη επανδρωμένα αεροσκάφη, UAV), Στεφανοβίκειο (Αεροπορία Στρατού με ελικόπτερα “Apache” και “Black Hawk”) και Αλεξανδρούπολη (λιμάνι, ΝΑΤΟικά στρατεύματα, σύστημα παρακολούθησης Ρωσίας).
Κατήγγειλε τον  καλλιεργούμενο εφησυχασμό και τα δήθεν ”οφέλη”, που εξασφαλίζεται με την χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κάνοντας έτσι όλη τη χώρα  ορμητήριο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.
Θύμισε πως εδώ και χρόνια  οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ παρουσιάζονται ως παράγοντες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας, όταν η ίδια η ιστορία αποδεικνύει ξεκάθαρα πως ευθύνονται για μια σειρά από πολεμικές επεμβάσεις και αιματοχυσίες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία. Ευθύνονται για τη χούντα στην Ελλάδα, για το πραξικόπημα, την εισβολή και τα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο, για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο.





Η ΕΕΔΥΕ, το αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα Ειρήνης στη χώρα μας, απαιτεί:
  • Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.
  • Όχι στην ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αναφερόμενος  στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό τόνισε πως η οριστική λύση του προβλήματος απαιτεί το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που προϋποθέτει την ανατροπή του καπιταλισμού – ιμπεριαλισμού που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τη μετανάστευση, τους πολέμους, την προσφυγιά.
Η ΕΕΔΥΕ το αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα Ειρήνης στη χώρα μας οφείλουμε να  δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα του εκμεταλλευτικού συστήματος, είτε είναι Έλληνες είτε αλλοδαποί και να απομονώνουμε τις δυνάμεις που καλλιεργούν το μίσος, το ρατσισμό, την ξενοφοβία.
Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων.
                                                                      Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας
                                                                             Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. Δώστε πίσω τα μισθά σας στην Ε.Ε.........για μια καίρια και πλέρια βάθυνση της αποδέσμευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή