Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προσοχή - Νέο κρούσμα προσπάθειας εξαπάτησης επιχείρησης της πόλης


Αυξάνονται τα περιστατικά που άλλοτε καταφέρνουν το σκοπό τους και άλλοτε αποτυγχάνουν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις αλλά και πολίτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με το πρόσχημα είτε συγγενικό πρόσωπο έπεσε θύμα ατυχήματος είτε "Σας βάλαμε παραπάνω λεφτά στον λογαριασμό και πρέπει να μας τα επιστρέψετε"

Τελευταίο θύμα που καταγράφτηκε στην περιοχή μας, ήταν επιχείρηση εμπορίας - πώλησης ψαριών, όπως σας ενημερώσαμε σχετικά, ΕΔΩ μια περίπτωση, μεταξύ των άλλων που εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Πριν από λίγες όμως μέρες, και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του PrevezaBest,  μια νέα περίπτωση - προσπάθεια εξαπάτησης επιχείρησης της πόλης, πρατηρίου υγρών καυσίμων, απασχολεί τις αστυνομικές αρχές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άτομο τηλεφώνησε σε γνωστό και ποιοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων όπου ζήτησε την προμήθεια πετρελαίου. Μάλιστα, ο φερόμενος ως πελάτης, χρησιμοποίησε τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο) γνωστού πολίτη άλλου επαγγελματία της πόλης. 

Έτσι λοιπόν, ο "πελάτης" ζήτησε από τον πρατηριούχο πετρέλαιο 700 ευρώ. Μάλιστα, στη συνέχεια της επικοινωνίας που είχαν, του ζήτησε και έναν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να του καταβάλλει τα χρήματα. Στη συνέχεια, και έπειτα από λίγη ώρα, τηλεφωνεί ξανά στον πρατηριούχο όπου του αναφέρει πως έγινε λάθος και αντί για 700 ευρώ, του έβαλε στον λογαριασμό 7000 ευρώ και έτσι θα έπρεπε να του επιστρέψει πίσω  τη διαφορά, δηλαδή 6.300.

Αμέσως ο πρατηριούχος τσέκαρε τον τραπεζικό του λογαριασμό και όχι μόνο δεν διαπιστώθηκαν οι 7.000 ευρώ αλλά ούτε τα 700 ευρώ. 

Έπειτα, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές όπου αφού τους ενημέρωσε για το περαστικό, ανέφερε επιπλέον, ότι το άτομο που επικοινώνησε μαζί του, χρησιμοποίησε τα στοιχεία άλλου γνωστού Πρεβεζάνου, ο οποίος όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό και δη της φερόμενης παραγγελίας πετρελαίου, δήλωσε πλήρη άγνοια. 

Τέλος, ουκ ολίγες είναι οι σχετικές ενημερώσεις της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες από επιτήδειους που κάθε φορά σκαρφίζονται νέους τρόπους εξαπάτησης, προκειμένου να αποσπάσουν "εύκολα" χρήματα.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου