Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: 5 άτομα από τους 21 διασωθέντες του ναυαγίου των Παξών, παραμένουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Πρέβεζας

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες του ναυαγίου

Είκοσι ένα άτομα, μεταξύ των οποίων μια νεαρή γυναίκα από την Σομαλία, κατάφεραν να σωθούν από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά των Παξών.


Μέχρι στιγμής υπάρχουν δώδεκα πτώματα, οι σοροί των οποίων έχουν μεταφερθεί με έξοδα της Περιφέρειας Ηπείρου σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για την διενέργεια της νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ η Περιφέρεια επιβαρύνεται και έχει τον συντονισμό για την ταφή των πτωμάτων. 

Σύμφωνα με τους ίδιους τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν 50-53 άτομα περίπου, δίχως να γνωρίζουμε επίσημα ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων. 

Πληροφορίες αναφέρουν 50 άντρες και 3 γυναίκες, από τις οποίες μία κατάφερε να σωθεί, ενώ στη μεγάλη τους πλειοψηφία πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας. 

Παραμένουν αγνοούμενοι 20 άτομα (περίπου) για τα οποία και σήμερα τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης συνεχίστηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, δίχως όμως κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα, εικάζεται, πως οι αγνοούμενοι βρίσκονταν στην καμπίνα του σκάφους και κατά τη βύθισή του, τους παρέσυρε στο βυθό σε βάθος 1000 μ.περίπου.

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, 5 άτομα παραμένουν για νοσηλεία, τέσσερις στην παθολογική και ένα άτομο στην χειρουργική κλινική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε πιο σοβαρή κατάσταση βρίσκονται οι δύο από τους πέντε νοσηλευόμενους. 

Οι υπόλοιποι 16 διασωθέντες αφού έδωσαν κατάθεση στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας, βρίσκονται στην προσωρινή δομή φιλοξενίας που έστησε από τη πρώτη στιγμή ο Δήμος Πρέβεζας, στο Δημαρχείο Ζαλόγγου στο Κανάλι, έως ότου πάνε κάπου άλλου. 

Τέλος, φαίνεται, πως επιβεβαιώνονται εκείνοι οι οποίοι από την πρώτη κιόλας στιγμή έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς, προσδιορίζοντας τον αριθμό άνω των 30..

Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου