Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Για τους διασωθέντες του ναυαγίου ενημερώθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ.Καρβέλης - Όλα τα τελευταία νέα



Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ.Καρβέλης, όπου παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Ν.Πρέβεζας, κ.Γιαννάκη, του Δημάρχου Πρέβεζας, κ.Γεωργάκου, του Διοικητή του νοσοκομείου, κ.Παππά, των Ιατρών, κ.Λέκκα και Μπαίλη, του Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου κ.Σουμαλεύρη και του νέου Διοικητή του νοσοκομείου, κ.Σκανδάλη, ενημερώθηκε για την πολύνεκρη τραγωδία του ναυαγίου των Παξών.





Ο Διοικητής του νοσοκομείου, κ.Μ.Παππάς ενημέρωσε τον κ.Καρβέλη για το χθεσινό συμβάν λέγοντας πως "τις πρώτες μεσημβρινές ώρες δεχτήκαμε τους πρώτους ναυαγούς, η τραγική σημερινή κατάληξη είναι 21 διασωθέντες, από αυτούς 20 είναι άντρες και μία γυναίκα, διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ είχαμε και 12 νεκρούς, 10 άντρες και δύο γυναίκες, επίσης διαφόρων εθνικοτήτων. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε δύο πιο επιβαρυμένες περιπτώσεις λόγω κατάποσης ύδατος και με αναπνευστικά προβλήματα, για τους άλλους έξι δείξαμε κάποια ανθρωπιστικά κριτήρια  τα οποία κρίναμε εμείς για την σωματική και της ψυχικής του υγεία. Για τους υπόλοιπους αγνοούμενους, εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό". 

Δοθείσης ευκαιρίας, ο κ.Παππάς ενημέρωσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για κάποιες προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αφορούν εξοπλισμό του νοσοκομείου. 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ.Καρβέλης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά το χθεσινό τραγικό συμβάν, ενώ εξήρε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Πρέβεζας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά το χθεσινό συμβάν.


Προηγουμένως, οι ανωτέρω επισκέφτηκαν τους θαλάμους όπου νοσηλεύονται οι διασωθέντες του χθεσινού ναυαγίου. 




Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, από τους οχτώ που παρέμειναν για νοσηλεία, οι πέντε κατά τη διάρκεια της μέρας θα λάβουν εξιτήριο όπου και αυτοί με τη σειρά τους θα μεταφερθούν στον χώρο δομής που έστησε ο Δήμος Πρέβεζας στο Κανάλι για την προσωρινή φιλοξενία τους και φυλάσσεται από το λιμενικό σώμα. 

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Αθηνά Κωνσταντάκη μετέβη στο Δημαρχείο του Ζαλόγγου με τη συνοδεία ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί.


Ν'αναφέρουμε πως τον συντονισμό για την μεταφορά των σορών από το νοσοκομείο της Πρέβεζας σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για την διενέργεια της νεκροτομής καθώς και τα έξοδα της ταφής έχει η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες του ναυαγίου, 

καθώς υπολογίζονται περί τους 20 αγνοούμενους, οι οποίοι για κάποιους εξ αυτών εικάζεται πως κατά τη βύθιση του σκάφους, βρίσκονταν στη καμπίνα και τους παρέσυρε στο βυθό σε βάθος 1000 μ περίπου. 

*Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρώην Υφυπουργό και Βουλευτή Σύριζα Ν.Πρέβεζας κ.Μπάρκα ο ίδιος δήλωσε πως δεν είχε καμία ενημέρωση για την σύσκεψη, λέγοντας πως "έτσι αντιλαμβάνεται η νέα δημοκρατία τη διαχείριση των κρίσεων όπως το προσφυγικό και τέτοιων συμβάντων με κλειστές κομματικές συνεδριάσεις με φόντο τις κυβερνητικές τους θέσεις..; "

Επίσης για την σύσκεψη και την παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Καρβέλη, στο νοσοκομείο δεν προσκλήθηκε και δεν ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Στράτος Ιωάννου, όπως επίσης για την σημερινή παρουσία του κ.Καρβέλη στο νοσοκομείο, δεν είχε ενημερωθεί ο Διοικητής του νοσοκομείου κ.Παππάς. 

Χρήστος Ανεμοζάλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου