Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Φιλόδημος, Στρατόπεδα, η γνωμοδότηση του ΔΛΤ για την Μαρίνα, η Τουριστική προβολή και η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/1, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση με τα τακτικά θέματα, δημοτικοί σύμβουλοι των 
παρατάξεων της αντιπολίτευσης έθεσαν ορισμένα ζητήματα. 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης Ανάπτυξη Τώρα, Γιώργος Νίτσας, μεταξύ άλλων  ανέφερε πως με αφορμή τις επισκέψεις δύο Υπουργών στην Πρέβεζα, του Εσωτερικών, κ.Θεοδωρικάκου το ερχόμενο Σάββατο 1/2, αλλά και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ.Παναγιωτόπουλου στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ 9/2, εκ μέρους της δημοτικής αρχής να γνωστοποιηθούν δύο σημαντικά θέματα του τόπου. Στο μεν Υπουργό Εσωτερικών να δεσμευτεί για την υλοποίηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 ΚΑΙ 2 και στον δε κ.Παναγιωτόπουλο να τεθεί το ζήτημα της απόδοσης των στρατοπέδων και των κάστρων στην τοπική κοινωνία. 


Στο ίδιο τόνο και ο επικεφαλής της λαικής συσπείρωσης, κ.Αμάραντος ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο ζήτημα των απορριμμάτων, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους, να καταστεί σαφές πως τα στρατόπεδα και τα κάστρα της πόλης είναι Πρεβεζάνικη περιουσία, και το αρμόδιο υπουργείο, οφείλει να τα αποδώσει στον φυσικό δικαιούχο, στον δήμο της Πρέβεζας και στους πολίτες του. 


Ο Δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Ανωγιάτης, ζήτησε ενημέρωση για την 
Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy που ιδρύει ο Δήμος Πρέβεζας, βλ σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ




Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας, κ.Κοσμάς Κορωναίος απεύθυνε ερώτημα στον Δήμαρχο κ.Γεωργάκο και Πρόεδρο του ΔΛΤ σχετικά με το σκεπτικό της επέκτασης όπου το ΔΛΤ γνωμοδότησε θετικά για την μετατόπιση του ορίου της θαλάσσιας ζώνης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας, όπως σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ

Ειδικότερα, ο κ.Κορωναίος ανέφερε "Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν το δώσατε ή δεν το δώσατε, εκείνο που δεν κατάλαβε πιο είναι το σκεπτικό σας και με ποιες προυποθέσεις έγινε αυτό και γιατί έγινε και αφού με το εξηγήσετε θα θέσω κάποια ερωτήματα" 

Γεωργάκος " Το πιο ήταν το σκεπτικό, νομίζω πως αν ανατρέξετε και σε αυτά που είπαμε στο λιμενικό ταμείο (δεν έχω μαζί με τα έγγραφα για να σας αναφέρω αναλυτικά)

Κορωναίος "Μπορείτε να μου απαντήσετε στο επόμενο συμβούλιο, εμείς επί 8 χρόνια προσπαθούσαμε να μην το κάνουμε και δεν το κάναμε, το δικό σας σκεπτικό ποιο ήταν; 

Γεωργάκος "Την απόφαση για την χρήση γης την είχατε πάρει"

Κορωναίος "Μη τα συγχέεται αυτά τώρα"

Γεωργάκος" Η απόφαση που έπρεπε να πάρετε ήταν δύο πράγματα που ζητούσε το Υπουργείο, ένα μικρό χερσαίο κομμάτι για να κλείσει ένα τρίγωνο που δημιουργούσε προβλήματα απέναντι στο λιμάνι και ένα υδάτινο τμήμα. Το χερσαίο κομμάτι το είχε πάρει απόφαση το προηγούμενο Δ.Σ. και είχε αφήσει σε εκκρεμότητα με το σκεπτικό ότι επειδή ήταν εκλογές κτλ αλλά θεωρούσα ότι εφόσον υπήρχε μια μόνο σύμφωνη γνώμη με τα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο το τι θα έκανε το Λιμενικό Ταμείο θα το αποφασίζαμε εκεί και κατατέθηκαν οι απόψεις, βεβαίως μπορώ να σας δώσω όλα τα στοιχεία και να σας πως με πιο σκεπτικό πήραμε ως ΔΣ (την απόφαση) 

Κορωναίος: Όλα αυτά είναι απόρροια ότι δεν βρισκόμαστε στο ΔΛΤ μ έτσι θα τα φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο για να ενημερωνόμαστε"

Γεωργάκος: Μπορείτε να παρευρεθείτε στις συνεδριάσεις τόσο του ΔΛΤ όσο και των άλλων επιτροπών του Δήμου.

Έπειτα και αφού συζητήθηκαν τα προ ημερησίας θέματα, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η Έγκριση της υπ΄αριθμ. 3/2020 απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης με θέμα:«Συζήτηση και λήψη απόφασης για την κατάρτιση και εγκριση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πρέβεζας έτους 2020», για την παροχή σύμφωνης γνώμης από τον ΕΟΤ. 

Την εισήγηση του οποίου έκανε ο δημοτικό σύμβουλος της συμπολίτευσης, Λεωνίδας Αργυρός ο οποίος υπογράμμισε πως "αν δεν δώσουμε χρήματα...δεν θα πάρουμε χρήματα" ενώ ανέλυσε και το σκεπτικό του προγράμματος τουριστικής προβολής. Στη συνέχεια αφού τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και κατέθεσαν απόψεις, το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, με την Λαική Συσπείρωση να ψηφίζει Λευκό και τον εκπρόσωπο της Ανυπότακτης Κίνησης, κ.Γεωργούλη να καταψηφίζει. 

Μάλιστα, ο κ.Γεωργούλης στην συζήτηση του επόμενου θέματος "Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Πρέβεζας, οικ. Έτους 2020", χαρακτήρισε "ΜΟΥΦΑ" προυπολογισμό, προκαλώντας την αντίδραση - απάντηση των συναδέλφων του Δ.Σ. και μάλιστα εκείνων της αντιπολίτευσης, χαρακτηριστικό παράδειγμα του κ.Κορωναίου, όπου απευθυνόμενος στον κ.Γεωργούλη ανέφερε πως κανένας προυπολογισμός δεν είναι ΜΟΥΦΑ, αλλά αριθμοί από εκεί και πέρα έχει να κάνει πως τους διαβάζεις, στην άποψη αυτή συμφώνησε τόσο ο Γιώργος Νίτσας όσο και ο Βασίλειος Κωτσούλας.  

Τέλος, ο Δήμαρχος κ.Γεωργάκος απευθυνόμενος στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε πως σε κάθε αναμόρφωση προπολογισμού θέλω τη θετική ψήφο σας.

Χρήστος Ανεμοζάλης








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου