Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2020

Σχόλιο της δημοτικής κίνησης "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας" για το ναυάγιο ανοιχτά των Παξών


"Στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το μεταναστευτικό στην τοποθέτησή μας είπαμε ότι: «Εξαθλιωμένοι άνθρωποι ,κυνηγημένοι, προσπαθούν να γλιτώσουν από τον θάνατο που παραμονεύει στον τόπο τους.
Άνδρες , γυναίκες, βρέφη και παιδιά , με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους θαλασσοπνίγονται η κατορθώνουν ,μετά από μύρια βάσανα, να φτάσουν τελικά στα Ελληνικά νησιά , φέρνουν στο νου μας ανάλογες εικόνες από το δικό μας ιστορικό παρελθόν» .Τελικά όσοι καταφέρνουν να δραπετεύσουν προς την ελπίδα θαλασσοπνίγονται και στο Ιόνιο…….
Αυτή η μαζική δολοφονία πρέπει να σταματήσει.

Ως "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας" χαιρετίζουμε όσους συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται στους επιζώντες, όσους συμβάλλανε στη διάσωση-περίθαλψη και επιμένουμε στον αγώνα για την ικανοποίηση του προγράμματος πάλης που καταθέσαμε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και στο λαό της Πρέβεζας:
- Να σταματήσει άμεσα κάθε πολεμική ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- Να κλείσουν εδώ και τώρα τα κολαστήρια, επονομαζόμενα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης, σε όλα τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα
- Η χώρα μας να αποχωρίσει άμεσα από την συνθήκη του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ, να έχει ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχιας.
- Άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να ταξιδέψουν με ασφάλεια προς τις χώρες που επιθυμούν.
- Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους στις πόλεις και τα χωριά μας.
-Ούτε ένα σεντς για τους πολεμοκάπηλους και τις βιομηχανίες τους.
-Μονομερή παύση πληρωμών του χρέους. Τα χρήματα να δαπανηθούν για τους εργαζόμενους της
χώρας μας ,τους πρόσφυγες και τους μετανάστες."

"ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου