Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δείτε πως διαμορφώνονται τα τέλη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Σταθερά για το Εμπορικό Λιμάνι

Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας. 

Πρώτο θέμα ήταν η Επιβολή τελών έτους 2020, την εισήγηση του οποίου έκανε ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ, κ.Γ.Κουμπής όπου ανέφερε τα εξής:

Για το εμπορικό λιμάνι, η πρόταση μας είναι να παραμείνουν στα ίδια και να έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις μόνο ως προς τα τραπεζοκαθίσματα, αν τα πάρουμε αναλυτικά έχουμε: χρήση γερανού 110 ευρώ την ώρα (να παραμείνει ως έχει),  η εγκατάσταση περιπτέρων  να παραμείνουν το ίδιο, και για το στάσιμο και υπαίθριο εμπόριο, η χρήση κλαρκ να παραμείνει το ίδιο, η χρήση γεφυροπλάστιγγα να παραμείνει το ίδιο, η διέλευση να παραμείνει ως έχει όπως και η εναπόθεση εμπορευμάτων και η παράδοση απορριμάτων. Το ίδιο να παραμείνει και η παράδοση του νερού (3 ευρώ το κυβικό) το ίδιο και η παράδοση αποβλήτων, το ίδιο να παραμείνει και το ηλεκτρικό ρεύμα, το ίδιο και για τη χρήση ιδιωτικών γερανών, την χρήση προκυμαίας , τα υγρά εμπορεύματα, τις φορτοεκφορτώσεις αδρανών υλικών και για πάρκινγκ μηχανημάτων έργου. Για απλή ενοικίαση χώρου εκτάσεως, οι προηγούμενες αποφάσεις ήταν ανάλογα τα τετραγωνικά και τη χρονική διάρκεια, η δική μας εισήγηση είναι να εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με το θέμα..

Για τα Pillars

Η κατανάλωση ρεύματος είναι 0,50 λεπτά η κιλοβατώρα και κατανάλωση νερού ήταν 5 ευρώ ο τόνος πρόκειται για μια πολύ χαμηλή τιμή, και η εισήγησή μας είναι μια μικρή αύξηση, από τα λιμενικά ταμεία είμαστε οι πιο φθηνοί απ΄όλους, από τα 5 ευρώ να το πάμε στα 6 ευρώ. 

Για τα τραπεζοκαθίσματα 

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι μέσα στην αγορά ήταν 40 ευρώ το τετραγωνικό και στο λιμάνι 28 ευρώ  και υπήρχαν κάποιες κόντρες,  στο δημοτικό συμβούλιο κάναμε μείωση από 40 στα 35 ευρώ  και επειδή για όλους είναι δύσκολες εποχές, η εισήγησή μας θα είναι να πάμε ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ, να χωρίσουμε δηλαδή ανάλογα, την έκταση που αιτείται ο κάθε καταστηματάρχης, ανάλογα για π.χ. Αυτός που ζητάει λίγα τετραγωνικά να έχουμε μια αύξηση, αυτός που είναι στη μεσαία κατηγορία να έχουμε μια πολύ μικρή αύξηση και οι καταστηματάρχες που ζητάνε πιο πολλά τετραγωνικά να μείνουν στάσιμοι στα χρήματα. 

Έχουμε συζητήσει και με τον Πρόεδρο των καταστηματαρχών γιατί σαν ΔΛΤ μας ενδιαφέρει όλο το λιμάνι και ο σκοπός μας είναι η εύρυθμη λειτουργία της περιοχή μας, οπότε για το στεγασμένο να πάμε στα 32 ευρώ από τα 28 που ήταν, οι μεσαίοι από 40 έως 50 τετραγωνικά να πάνε στα 29 ευρώ και οι άνω των 50 τμ. να παραμείνουν στα 28 ευρώ. Όσο αφορά το υπαίθριο, εκεί η τιμή είναι 45 τ.μ. , οπότε οι κάτων των 45 να πάνε στα 24 ευρώ, η μεσαία ζώνη 45-55 τμ στα 21 ευρώ και οι άνω των 55 τμ. να είναι στα 20 ευρώ. 

Η πληρωμή να γίνεται σε τρεις δόσεις, η πρώτη 30/4/2020, η δεύτερη 30/8/2020 και η τρίτη δόση 31/12/2020.

Για τα τραπεζοκαθίσματα του 2019 να δώσουμε μια μικρή παράταση έως 29/2/2020, κατέληξε ο κ.Κουμπής. 


Ενώ ο Πρόεδρος του ΔΛΤ, κ.Γεωργάκος υπογράμμισε πως "όλα τα παραπάνω γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο των καταστηματαρχών της παραλίας, οι τιμές είναι λογικές, δεν έχουμε κάποιες αντιδράσεις, οπότε συμφωνώ και εγώ να περάσει σύμφωνα με την εισήγηση που έγινε". 

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου