Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020

Νέα εποχή για τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας με τις εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων τους και την ανάδειξη των ιδιαίτερων ιστορικών τους στοιχείων


Τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας παρότι δεν διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης για επισκέπτες όλων των ηλικιών λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των νερών τους.


Η αναβάθμιση των υποδομών και η ανάδειξη του χαμάμ του Αλή Πασά είναι πλέον ένας στόχος που θα επιτευχθεί μέσω της έγκρισης της πρότασης που υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στο Interreg Ελλάδας-Ιταλίας και αφορά "Παρεμβάσεις ανάδειξης Ιαματικών πόρων της Ηπείρου" με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης. Η πρόταση ένταξης σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο (που είχε μιλήσει πρόσφατα για το θέμα στη Δημοτική Ραδιοφωνία) έχει εγκριθεί και εφόσον γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες στο κομμάτι που αφορά στην αρχαιολογία στόχος είναι να προχωρήσει το συντομότερο η δημοπράτησή του."Θα προχωρήσουμε σε ανακατασκευές και διαφοροποιήσεις όλου του χώρου καθώς και ανάδειξη των ιστορικών του στοιχείων" τονίζει ο κ. Γεωργάκος σημειώνοντας ότι επόμενο βήμα θα είναι η χορήγηση του σήματος λειτουργίας έτσι ώστε τα Ιαματικά Λουτρά να λειτουργούν πλέον με πιστοποίηση. Ήδη με απόφαση του 2017 της τότες υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά έχει προηγηθεί αναγνώριση ως ιαματικού του φυσικού πόρου "νερό πηγής Πρέβεζας". Οι ιδιότητες των νερών αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα κυρίως δερματοπάθειες, νευραλγίες, ρευματοπάθειες, μετατραυματικές παθήσεις κλπ και οι ιδιότητές τους είναι γνωστές τουλάχιστον από τα χρόνια της τουρκοκρατίας.Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Τουρισμού ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.Σε ειδικό χάρτη εμφανίζονται τα 70 σημεία της Ελλάδας όπου βρίσκονται οι πηγές και που για την Ήπειρο είναι τέσσερις και συγκεκριμένα:Του Αμαράντου, των Καβασίλων, του Χανόπουλου Άρτας και της Πρέβεζας. Πατώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση /www.mintour.gov.gr/Statistics/stoixeia-iamatikon-pigon εμφανίζεται ο χάρτης και κλικάροντας πάνω σε κάθε σημείο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί : για το Δήμο που ανήκει η πηγή, για την θερμοκρασία της πηγής και για τον τρόπο χρήσης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου