Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020

Η ΠΕΔ Ηπείρου για την υλοποίηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων - Κακαβιά και την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

Ο Γραμματέας της ΠΕΔ Ηπείρου και Αντιδήμαρχος Πρέβεζας, Γ.Δαρδαμάνης στο Υπουργείο Υποδομών

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23/1,στα Γιάννενα, στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, η εξ αναβολής συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου για να συζητήσει και να αποφασίσει επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης (του οδικού άξονα Ιωαννίνων -Κακαβιάς)

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Πρόεδρος του ΔΣ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις και η περαιτέρω καθυστέρηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων -Κακαβιάς τον οδήγησαν να καλέσει την συνεδρίαση διότι η Π.Ε.Δ. Ηπείρου πρέπει να έχει λόγο σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιοχής.

Ο κ. Ντακαλέξης τόνισε ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και κυρίως των τμημάτων Ιωαννίνων - Κακαβιάς και Καμπής - Πρέβεζας σύμφωνα με την αρχική μελέτη είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την Ήπειρο η οποία θα ενισχύσει τις οικονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές της. Ανέφερε επίσης ότι είναι σημαντική η ολοκλήρωση του οδικού άξονα τη στιγμή που στη γείτονα χώρα κατασκευάζεται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο με ότι αυτό συνεπάγεται. Τόνισε επίσης ότι κάθε άλλος σχεδιασμός πέραν του αρχικού δεν μπορεί να βρει σύμφωνο κανέναν Ηπειρώτη. 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα μέλη του ΔΣ τα οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους για το σχετικό θέμα. 

Σύμφωνα με τα ίσα έγιναν γνωστά, οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος αναφέρθηκαν στα έργα που είναι επίσης σε εκκρεμότητα, τους δρόμους της Αμβρακίας, Ιόνιας -Πρέβεζας, το παράλιο τόξο Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι και τον Ε65 και ζήτησαν, όπως και όλα τα άλλα μέλη του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, να παρίστανται στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στο Υπουργείο Υποδομών, με τη συμμετοχή του Υπουργού, του Περιφερειάρχη Ηπείρου, των Δημάρχων και των βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων. 

Τα υπόλοιπα μέλη κατά την τοποθέτηση τους υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ιονίας - Κακαβιάς μαζί με την σύνδεση της Πρέβεζας, ως τμήμα των διευρωπαϊκών αξόνων, και την δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου πίεσης και δυναμικής διεκδίκησης για την ολοκλήρωσή τους.

Τα μέλη του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ύστερα από όσα ελέχθησαν ομόφωνα αποφάσισαν:

- Θέση της Π.Ε.Δ Ηπείρου είναι ότι η Ιόνια οδός πρέπει να κατασκευαστεί όπως έχει σχεδιαστεί, ενώ για την ολοκλήρωσή της είναι απαραίτητες και όλες οι λοιπές οδικές συνδέσεις, κυρίως δε τα τμήματα Ιωαννίνων - Κακαβιάς και η σύνδεση με την πόλη της Πρέβεζας. 

-Η ΠΕΔ συντάσσεται και συμμετέχει μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς, σε όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται αυτό το διάστημα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο διεκδίκησης της κατασκευής του έργου σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό. 

- Να προσκληθεί να συμμετάσχει η Π.Ε.Δ. Ηπείρου δια του Προέδρου και του Γραμματέα της,κ Γιάννη Δαρδαμάνη (ως εκπροσώπου του Δήμου Πρέβεζας) στη σύσκεψη των φορέων που διοργανώνεται την προσεχή Δευτέρα στο Υπουργείο Υποδομών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου