Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τώρα- Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, νεκροί και διασωθέντες από το ναυάγιο των Παξών - Βίντεο


Σε μια τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η βύθιση σκάφους ανοιχτών των Παξών που μετέφερε μετανάστες, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστός ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από άμεσα εμπλεκόμενους, γίνεται λόγος για πολλούς νεκρούς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης.

Στην επιχείρηση διάσωσης επιχειρούν έξι πλωτά του λιμενικού τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.


Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει σημάνει συναγερμός και βρίσκονται άπαντες σε επιφυλακή όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, από τη πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, βρέθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου, κ.Μίλτος Παππάς, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νικόλαος Γεωργάκος όπως επίσης οι αντιδήμαρχοι, Δαρδαμάνης, Παγγές, Αρβανίτης, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αμάραντος, Φονταράς, Κωτσούλας, Ανωγιάτης κ.α. 


Ν'αναφέρουμε πως άμεσα υπήρξε συντονισμός του Λιμεναρχείου με τον Δήμο, και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ.Καραμανίδη καθώς και με άλλα άτομα του Δήμου. 

Επίσης, ο Δήμος Πρέβεζας για τους διασωθέντες μερίμνησε - μέσω του Δημάρχου κ.Γεωργάκου και του Αντιδημάρχου κ.Δαρδαμάνη, και το Δημαρχείο Ζαλόγγου έχει εξοπλιστεί με σκεπάσματα και τρόφιμα.



Πριν από λίγο, οχήματα του ΕΚΑΒ μετέφεραν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας τρεις νεκρούς άντρες ηλικίας 20χρ περίπου, ενώ, αυτή την ώρα αναμένεται στο νοσοκομείο να καταφτάσουν 15 διασωθέντες προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε στο βίντεο τι στιγμή που καταφθάνουν τα οχήματα του ΕΚΑΒ και μεταφέρουν τρεις νεκρούς.


Έκτακτη Ενημέρωση για τον συντονισμό και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο συμβάν του ναυαγίου στους Παξούς από το ΕΚΑΒ

"Σήμερα, 11/1/2020, λίγο μετά τις 9:00 το Συντονιστικό Κέντρο του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων ενημερώθηκε σχετικά με συμβάν ναυαγίου σκάφους νοτιοδυτικά των Παξών, στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες. Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ) το οποίο και έθεσε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, τους Τομείς του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, Άρτας και Ηγουμενίτσας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας αλλά και τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Ιωαννίνων. Παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας τέθηκαν σε άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα (stand by alert) έντεκα (11) μονάδες ασθενοφόρων, μία (1) Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) του ΕΚΑΒ καθώς και η βάση Αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ), σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους διασωστικούς φορείς έκτακτης ανάγκης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, Πολεμική Αεροπορία) σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης στη θάλασσα, έχει ενεργοποιήσει ένα άρτιο επιχειρησιακό σχέδιο διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης με τις επιτόπιες δυνάμεις του ΕΚΑΒ (στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας) το οποίο προβλέπει την εφαρμογή συγκεκριμένου συστήματος διαλογής, φροντίδας (παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας) και διακομιδής τραυματιών (Triage) προς τους κατάλληλους Υγειονομικούς Σχηματισμούς.
 

Κατόπιν των παραπάνω και μέχρι τις 14:45 (11/1/2020) ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έχει μεταφέρει στη βάση Αεροδιακομιδών στο Άκτιο δύο (2) άνδρες ηλικίας περίπου 40-50 ετών και μία (1) γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, από όπου και διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ είναι σε πλήρη εξέλιξη" .

ΕΚΑΒ

"Πολύνεκρη τραγωδία σε ναυάγιο με πρόσφυγες νοτιοδυτικά των Παξών. Μία βάρκα με πενήντα πρόσφυγες βυθίστηκε ανοιχτά τη Πρέβεζας νοτιοδυτικά των Παξών. Το λιμενικό με σκάφη και ελικόπτερα αναζητεί επιζώντες. Οι πληροφορίες μιλάνε αναφέρουν για 20 περίπου επιζώντες 12 σωρούς που έχουν ανασυρθεί και πολλούς αγνοούμενους. Η επιχείρηση εντοπισμού συνεχίζεται από το λιμενικό καθώς έχει σημάνει συναγερμός στο ΕΚΑΒ και το ΓΝ .


Τους μετανάστες που εντοπίζονται ζωντανοί τους μεταφέρουν στο ΓΝ Πρέβεζας όπου τους παρέχονται  οι πρώτες βοήθειες. Κλιμάκιο τους ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο ΓΝ Πρέβεζας προκειμένου να συνδράμει σε ότι χρειαστεί αλλά και να ενημερωθεί για τα γεγονότα".  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου