Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Φεβρουαρίου 09, 2020

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ξεκίνησαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο


Ξεκίνησαν οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της Πρέβεζας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίος,ενώ αύριο Δευτέρα ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 7 το πρωί θα ξεκινήσει η ακολουθία του Όρθρου και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και Πρεβέζης Χρυσοστόμου. 





Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκρέκας μετά από πρόσκληση του Δήμου. Μετά το τέλος της Λειτουργίας θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη ενώ ο Δήμος θα παραθέσει καφέ στο ξενοδοχείο Dioni. 

Στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο και στις 7 θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος το 1854 θεράπευσε τους κατοίκους της Πρέβεζας από την πανώλη. 

Να θυμίσουμε ότι για την πόλη της Πρέβεζας η 10η Φεβρουαρίου είναι μέρα αργίας σύμφωνα με Βασιλικό Διάταγμα της 30ης Αυγούστου 1937 και το Προεδρικό Διάταγμα 78/1968.

Δημοτική Ραδιοφωνία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου