Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2020

Θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας τέθηκαν από τον Ι.Μπούρη



Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Ιωάννης Μπούρης .

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, τόνισε στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα προκήρυξης νέων δράσεων, σωστά στοχευμένων, οι οποίες θα απευθύνονται σε μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων ώστε να ενισχυθεί η δυναμική της αγοράς και προκειμένου της μεγαλύτερης  απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τόνισε  την ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενή  και δευτερογενή  τομέα της οικονομίας της χώρας με τον Τουριστικό κλάδο. Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την χαμηλή απορροφητικότητα σε κάποια προγράμματα και ιδιαίτερα την Δράση "Επιχειρούμε Έξω" στην οποία υπήρξε ιδιαίτερα χαμηλό ενδιαφέρον γεγονός που αποτυπώνει την γενική εικόνα της επιχειρηματικότητας της χώρας με την μη ύπαρξη επαρκούς αριθμού επιχειρήσεων που να έχουνε εξαγωγικό προσανατολισμό και κατέθεσε τις προτάσεις του προκειμένου επίλυσης του φαινομένου αυτού όπως η δημιουργία συνεργατικών μηχανισμών Τύπου cluster, η παροχή κινήτρων κ.α.
Επίσης  τέθηκαν στον Υφυπουργό αρκετά από τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της περιοχής Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός έκανε σαφές πως στόχος είναι η καλύτερη δυνατή απορρόφηση του ΕΣΠΑ και ως το τέλος του 2023 να μην χαθούν εις βάρος της ανάπτυξης της χώρας. Επ’ αυτού ανέφερε πως ο σχεδιασμός των νέων δράσεων γίνεται με γνώμονα την απλοποίηση των διαδικασιών.
Αναφορικά με την στόχευση των νέων δράσεων για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο
κ. Τσακίρης τόνισε πως θα είναι λίγες αλλά εμβληματικές, καλύπτοντας  ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με την κύρια δράση να αφορά την ανανέωση και αναβάθμιση εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ψηφιακού, τεχνικού και παγίου εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου