Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 10, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους


Με σύμμαχο τον καλό καιρό, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854 θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.

Έτσι, ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους πιστών, καθώς και των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών της πόλης τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.







Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος και Πρεβέζης Χρυσόστομος.



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι στην χάρη του θαυματουργού Αγίου που σε δύσκολους καιρούς παραμένει φωτοδότης με το έργο του και την θεάρεστη ζωή του.







Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία της φιλαρμονικής Ορφεύς, της μπάντας της 8ης μεραρχίας και με μια τεράστια πομπή πιστών να ακολουθούν. Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν σπουδαστές της ΑΕΝ, ενώ, επίσης της εικόνα συνόδευαν μέλη της ΛΕΚ Ν.Πρέβεζας.

















Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκρέκας . 

Στη συνέχεια ο Δήμος παρέθεσε καφέ στο ξενοδοχείο Dioni. 

*Στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο και στις 7 θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος το 1854 θεράπευσε τους κατοίκους της Πρέβεζας από την πανώλη. 

*Να θυμίσουμε ότι για την πόλη της Πρέβεζας η 10η Φεβρουαρίου είναι μέρα αργίας σύμφωνα με Βασιλικό Διάταγμα της 30ης Αυγούστου 1937 και το Προεδρικό Διάταγμα 78/1968.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου