Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2020

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα: Ζημιές στο Καναλάκι - Τι λένε οι σεισμολόγοι


Ο Εγκέλαδος κράτησε ξάγρυπνη την Πάργα και τις γύρω περιοχές.

Ο σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 02.49 βορειοανατολικά της Πάργας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, λαχτάρησε τους κατοίκους. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στα Ιωάννινα την 'Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.
Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα. Σημειώνουμε πως στις 23.38 της Παρασκευής είχαμε ακόμη έναν σεισμό με το ίδιο επίκεντρο μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.
Σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Καναλλάκι προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός. Από την στιγμή του σεισμού και μετά οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.Οι πρώτες εικόνες από το Καναλλάκι δείχνουν το μέγεθος των ζημιών. Βιτρίνες καταστημάτων έχουν σπάσει, πράγματα πεσμένα από τα ράφια και δεκάδες άλλες ζημιές.

O Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο facebook δήλωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου