Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μεγάλη διάσταση λαμβάνει η περίπτωση του γιατρού που βρέθηκε θετικός


Ιδιαίτερα επικριτική στάση κρατά η τοπική κοινωνία σε βάρος του γιατρού του νοσοκομείου Πρέβεζας ο οποίος τη περασμένη βδομάδα κάνοντας τις εξετάσεις βρέθηκε θετικός στον covid - 19. 

Όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός  παρέα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ταξίδεψε στο εξωτερικό για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του PrevezaBest, ο γιατρός επέστρεψε ξημερώματα 11/3,  και την επομένη δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα. Ν' αναφέρουμε πως η καραντίνα ίσχυε για όσους επέστρεφαν από Ιταλία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ. 

Ενώ, έπειτα από δέκα και πλέον μέρες, κανένα μέλος της οικογένειας του γιατρού δεν παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα. Κατ'οίκον περιορισμός, επιβλήθηκε στις 18/3 για όσους επέστρεφαν από το εξωτερικό και ίσχυε για όλες τις χώρες

Έτσι, στη περίπτωση του γιατρού του νοσοκομείου Πρέβεζας (ο οποίος επέστρεψε 11/3), έπρεπε να βρεθεί στα καθήκοντά του στο νοσοκομείο μιας και δεν δικαιολογούνταν και δεν προβλέπονταν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ να μπει σε καραντίνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γιατρός παρουσίασε πυρετό 37,5 και μετέβη στα Γιάννενα μόνος του να κάνει το τεστ όπου βρέθηκε θετικός. Ενώ ο ΕΟΔΥ - σε περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα - συνιστά το τεστ να γίνεται κάποιες μέρες αργότερα . 

Ανεξάρτητα όμως των πρωτοκόλλων, δεν θα έπρεπε για λόγους ιατρικής δεοντολογίας και απο τη στιγμή που είχε ενσκήψει η πανδημία σε όλη την Ευρώπη, να ζητήσει από μόνος του να εξεταστεί ; και στη συνέχεια πραγματοποιήσει εφημερίες..;

Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να απασχολήσει τη περίπτωση του γιατρού, είναι το γεγονός των αδειών του υγειονομικού προσωπικού που είχαν ανακληθεί από τον Υπουργό Υγείας Β.Κικίλια από τις 26/2. 

Αφού λοιπόν είχαν ανακληθεί οι άδειες για το υγειονομικό προσωπικό στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας, πως ο γιατρός ταξίδεψε στο εξωτερικό ; Ίσως με ρεπό κατά τον ίδιον.

Δεδομένο ότι αυτό το επίμαχο σημείο θα διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος...κάτι που άλλωστε επισημαίνει και με την σχετική ανακοίνωση ο Οδοντιατρικός σύλλογος Πρέβεζας, δείτε ΕΔΩ

Επιπλέον, από τη στιγμή που το οτιδήποτε ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν υποχρεούμαστε να σβήσουμε τα στοιχεία του ατόμου που το αναρτά. 

Το PrevezaBest  όμως για λόγους δεοντολογίας, στην παρακάτω φώτο, η οποία έχει κατέβει από τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη, και αναρτήθηκε με το σχετικό κείμενο, σβήσαμε τα στοιχεία....

Το ποιος ανήρτησε την παρακάτω φώτο είναι πλέον γνωστό σε όλους....



Επιπρόσθετα, στην εκπομπή που παρουσιάζει η Τατιάνα Στεφανίδου με τίτλο "Μαζί σου" και προβάλλεται από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων θεμάτων - την εκπομπή - απασχόλησε το θέμα του γιατρού του νοσοκομείου Πρέβεζας.

Στην εκπομπή επίσης, μίλησε μια συνάδελφος του γιατρού η οποία ανέφερε: 

"Επέστρεψε στις 13 του μήνα από το ....όπου είχε πάει για σκι, είχε φύγει μετά τις 6 (του μηνός) και επέστρεψε στις 13 του μήνα, δεν μπήκε σε καραντίνα, έρχονταν κανονικά στη δουλειά και κυκλοφορούσε στο νοσοκομείο, μετά παρουσίασε κάποια συμπτώματα και έγινε το τεστ. Είχε γράψει στο προφίλ του στο φβ ότι ήθελε να κάνει εφημερίες κάθε μέρα, ζήτησε από τον Διοικητή να κάνει καθημερινά εφημερίες" .

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή κάνοντας κλικ ΕΔΩ, από το 51:40 -56: 15

Τέλος, το PrevezaBest δεν θα αναφερθεί στο εξώφυλλο γνωστής εφημερίδας των Αθηνών και για τα όσα αναφέρει για το εν λόγο περιστατικό.

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου