Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 03, 2020

Χαμόγελα Τσιόδρα: Βλέπει φως στην άκρη του τούνελ με μοντέλο Δανίας


Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας εξέφρασε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, «υπάρχουν μικρά αισιόδοξα μηνύματα από την πορεία της επιδημίας στην χώρα μας» και ενδεχομένως και το επόμενο διάστημα να έχουμε και μείωση της καμπύλης διασποράς. «Είμαι χαρούμενος αλλά ας το κρατήσω μέσα μου», είπε χαρακτηριστικά χαμογελώντας ο κ. Τσιόδρας, και πρόσθεσε: «Είμαστε χαρούμενοι αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο, γι’ αυτό δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε εφησυχασμό».
Κατά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, «δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό και την πορεία μας που είναι επιτυχής, να μας διαλύσει. Είμαστε στο τέλος της αρχής. Θα υπάρχει και η αρχή του τέλους και η μέση του τέλους και το οριστικό τέλος», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «το εμβόλιο θα περπατήσει αργά η γρήγορα. Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα», τόνισε.
Ερωτηθείς για την Δανία που άρει το lock down, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «το κάνει σταδιακά, ήσυχα και ελεγχόμενα», προσθέτοντας ότι «έτσι πρέπει να σκεφτούμε κι εμείς. Πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός όταν αφαιρεί αυτά τα μέσα απέναντι σ’ έναν τέτοιο ιό. Τα αποδεικτικά στοιχεία θα μας οδηγήσουν στις επόμενες αποφάσεις μας.  Είναι νωρίς για εμάς για άρση περιοριστικών μέτρων».

aftodioikisi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου