Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πετυχημένο και ωφέλιμο το πέρασμα του Αντώνη Μπέζα από τον Δήμο Πρέβεζας


Ο Αντώνης Μπέζας δεν είπε ποτέ ότι ήλθε στο Δήμο Πρέβεζας για πολιτική αποκατάσταση ή για  δικαίωση αλλά καθαρά για επαγγελματικούς λόγους και χάρη στην προσωπική του γνωριμία και εκτίμηση στον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, κάτι που είχα επισημάνει σε παλαιότερο δημοσίευμα και μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και κράτησε μια «χαμηλών τόνων» στάση,  μένοντας  διακριτικά μακριά από τη δημόσια προβολή (πάντα στην πίσω γραμμή) και σε ίσες αποστάσεις και με σεβασμό προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις. 

Μια καθαρά δηλαδή "επαγγελματική στάση" που αρμόζει στο  ρόλο του  Γενικού Γραμματέα ενός Δήμου. Θυμίζουμε γι αυτούς που κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι οι αρμοδιότητες ενός Γενικού Γραμματέα δεν είναι ούτε να χαράζει την πολιτική του Δήμου, ούτε να καθορίζει την επικοινωνία του αλλά να συντονίζει τη λειτουργία των Υπηρεσιών του (ιδιαίτερα τώρα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης)  και να παρακολουθεί τα θέματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές του Δήμου.

Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση και το Υπερταμείο ζήτησαν  εκ των υστέρων τη συνδρομή του για τη θέση του Προέδρου της  ΕΤΑΔ ( ο κ. Μπέζας έχει διατελέσει για 4 χρόνια υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη δημόσια περιουσία και τα κληροδοτήματα και είναι από τους λίγους γνώστες στη χώρα μας  της σχετικής νομοθεσίας και των διαδικασιών αξιοποίησης των ακινήτων αλλά και των διαδικασιών προστασίας των κρατικών ακινήτων), θα μπορούσε να τους το  αρνηθεί; Ποιος θα έλεγε όχι στον Πρωθυπουργό; Θα το έλεγε κάποιος από αυτούς που τον κατηγορούν τώρα γιατί φεύγει από το Δήμο Πρέβεζας;

Και λέμε εκ των υστέρων,  γιατί το PrevezaBest γνωρίζει πολύ καλά ότι η νύξη στον Αντώνη Μπέζα από το Υπερταμείο έγινε πριν από δύο μήνες και αφού δήλωσε ότι θα παραιτηθεί ο  μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ΕΤΑΔ και ότι ο ίδιος με τη σειρά του είχε ενημερώσει για το πιθανό ενδεχόμενο τη Δημοτική Αρχή.  

Δεν μπορούσε να γίνει πιο πριν η νύξη από το Υπερταμείο και την Κυβέρνηση γιατί απλούστατα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ ή του ΤΑΙΠΕΔ έχουν θητεία και δεν μπορεί να τους διώξει, ούτε το Υπερταμείο, ούτε η Κυβέρνηση, παρά μόνον αν λήξει η θητεία τους ή οι ίδιοι δηλώσουν ότι θα παραιτηθούν. Και αυτό ακριβώς γίνεται  για να υπάρχει ανεξαρτησία τους από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Δεν είναι κυβερνητικές οι συγκεκριμένες θέσεις αλλά έχουν ένα ιδιαίτερο νομικό καθεστώς ιδιότυπης ανεξαρτησίας. Μάλιστα αν ο πρώην υφυπουργός είχε πολιτευθεί στις τελευταίες εκλογές δεν θα τον δέχονταν από το Υπερταμείο σ’ αυτή τη θέση!

Από την άλλη μεριά ο άνθρωπος είναι αξιοπρεπής και δήλωσε ότι επειδή αισθάνεται "ηθική υποχρέωση απέναντι στη δημοτική Αρχή και τους πολίτες της Πρέβεζας θα βοηθήσει όπως μπορεί από τη νέα του θέση την Πρέβεζα και θα συνεχίσει να ασχολείται  ώστε να ολοκληρωθούν κάποια πράγματα που έχουν ξεκινήσει στο Δήμο". 

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο Αντώνης Μπέζας ήταν συνεπέστατος στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις,  ότι  έχει τιμήσει με το παραπάνω το μισθό που έπαιρνε και ότι εκτός από τις τυπικές αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα έμπαινε μπροστά και σε άλλα ζητήματα της Πρέβεζας όπως το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, η αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών, το μεγάλο διαδημοτικό έργο της Ύδρευσης, η πολεοδόμηση, η  ένταξη νέων έργων όπως το καταφύγιο για τα αδέσποτα κλπ.

Αντί λοιπόν να έχουμε  σύμμαχο και συμπαραστάτη έναν τέτοιο άνθρωπο, θέλουμε να τον πετροβολήσουμε; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»!! 

Ενώ από τη στιγμή που "χηρεύει" η θέση του γενικού γραμματέα, τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία και τα σενάρια - για τη πιθανή ονοματολογία - δίνουν και παίρνουν για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης.

Δεν θεωρώ πως έχει σημασία το όνομα, αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα, αλλά να διαθέτει τα προσόντα και τις γνώσεις ενός ανθρώπου όπως ο Αντώνης Μπέζας ο οποίος μέσα από τα πόστα που έχει περάσει (με επιτυχία από τρία υπουργεία) έχει αποκομίσει τεράστιες εμπειρίες αλλά και "δυνατές" φιλίες και τέτοιους ανθρώπους οφείλουν οι φορείς, οργανισμοί κτλ να τους "εκμεταλλεύονται" με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από το περιβάλλον του Δημάρχου, ξεκαθαρίζεται πως ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος δεν έχει καταλήξει ποιος ή ποια θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Μπέζα, πλην όμως προσανατολίζεται σε δύο πρόσωπα τα οποία με κάποιο τρόπο συνδέονται με την Πρέβεζα. (Μάλιστα, η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει προς το μέρος του ενός).

Η τελική απόφαση του Δημάρχου, όπως επίσης επισήμαναν άτομα του περιβάλλοντος του Νίκου Γεωργάκου, θα ληφθεί κατόπιν συνεννοήσεως με τους στενούς του συνεργάτες και πως όποιος αναλάβει το πόστο αυτό θα είναι ωφέλιμος για τη πόλη, όπως άλλωστε ήταν, και με το παραπάνω ο Αντώνης Μπέζας στον οποίον ευχόμαστε καλή θητεία και καλή επιτυχία στα νέα του βαρυσήμαντα καθήκοντα.

Χρήστος Ανεμοζάλης                    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου