Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαΐου 31, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Αντώνης Μπέζας, «πούλησε» το Δήμο στα …Ακίνητα!!!

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Όταν πριν από 8 μήνες και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος, ανακοίνωνε τον Αντώνη Μπέζα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν αρνητικά το γεγονός, προερχόμενοι  κυρίως από το «γαλάζιο στρατόπεδο»…


Κυκλοφόρησαν τότε πολλά και διάφορα “σενάρια”, μεταξύ άλλων “ότι ο κ. Μπέζας κατέληξε στο Δήμο επειδή δεν κατάφερε να πάρει κάποια άλλη υψηλόβαθμη θέση στον κρατικό μηχανισμό” ή ότι “ο Δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να εξοφλήσει μια πολιτική υποχρέωση,  προς τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή,  για τη στήριξη που του παρείχε στο παρελθόν για τη θέση του Διοικητή στο νοσοκομείο” κλπ..

Ο ίδιος ο κ. Μπέζας, τότε, ευχαριστούσε θερμά  για τη θέση και την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στο πρόσωπό του και διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι “..θα αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία του, προκειμένου  να βοηθήσει τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες..”

Προσωπικά με κείμενό μου τότε, υποστήριξα  ότι “η επιλογή ενός έμπειρου πολιτικού για τη θέση του Γενικού Γραμματέα είναι θετικό γεγονός, το οποίο και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Κατά πόσο δηλ ο κ. Μπέζας θα καταφέρει να αναβαθμίσει και να βελτιώσει τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και να βοηθήσει με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, σε όσα επιπλέον του ζητηθούν. Αν δεν το κάνει, τότε δικαιολογημένες και οι διαμαρτυρίες και οι γκρίνιες…”

Αυτά συνέβηκαν, ειπώθηκαν και γράφτηκαν πριν 8 περίπου μήνες, γιατί σήμερα και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, αναγνωρίζω ότι “έπεσα έξω” στις τότε εκτιμήσεις μου και αντίθετα δικαιώθηκαν απόλυτα όσοι θεωρούσαν ότι ο κ. Μπέζας κατέληξε στο Δήμο  Πρέβεζας, όχι από επιλογή και διάθεση προσφοράς, όπως δήλωνε, αλλά ως έσχατη λύση ανάγκης…

Και αυτό δεν είναι πλέον υπόθεση. Αποδεικνύεται  “εκ του αποτελέσματος”, αφού με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, εγκαταλείπει το Δήμο για να αναλάβει Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), ευχαριστώντας, άλλους τώρα, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του..


Στον πρώην πλέον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, που είναι πολύ νωπές οι δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις και ηχούν ακόμη στα αυτιά των δημοτών της Πρέβεζας,  προσωπικά θα είχα ίσως να του καταλογίσω πολλά, αρκούμαι όμως στις τυπικές ευχές για επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ..

Στον κ. Γεωργάκο όμως, που φέρει και την αποκλειστική ευθύνη της επιλογής, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο μέλλον να είναι περισσότερο προσεκτικός στον τρόπο που προσλαμβάνει τους στενούς του συνεργάτες.

Γιατί χρεώνεται προσωπικά  με τις ανάλογες πολιτικές ευθύνες, στην περίπτωση που επιλέγει κάποιον για «δεξί του χέρι» κι αυτός με την πρώτη ευκαιρία «τον αδειάζει».

Αν βέβαια ο Δήμαρχος γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο κ. Μπέζας θα είναι προσωρινός στη θέση που του εμπιστεύτηκε, τότε οι ευθύνες του είναι ακόμη μεγαλύτερες..

Γιατί οι θέσεις  των συνεργατών και των συμβούλων, που κοστίζουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο στους δημότες, δεν είναι ούτε «για να εξοφλούνται γραμμάτια», ούτε για «βιοπορισμό» κομματικών στελεχών, ούτε πολύ περισσότερο για να επιτυγχάνονται παραταξιακές ισορροπίες. Είναι όλες θέσεις ευθύνης, και ιδιαίτερα αυτή του Γενικού Γραμματέα, απαιτεί εμπειρία και γνώσεις στη Διοίκηση και πάνω απ’ όλα διάθεση για προσφορά …  

Και μιας και ο Δήμαρχος σε προχθεσινή του συνέντευξη τον ευχαρίστησε δημόσια  για την 8μηνη προσφορά του, αποτελεί πολιτική υποχρέωση για τον κ. Μπέζα να ενημερώσει και τους δημότες για το «σημαντικό έργο» που προσέφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας..

Είναι νομίζω το ελάχιστο που οφείλει, πριν αποχωρήσει από την φιλόξενη Πρέβεζα..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου