Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 23, 2020

Λύχνος: Μια από τις πιο όμορφες αμμουδιές της Πάργας

epirustravel.eu/ Λάζαρος Τσάτσος
Μόλις τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα, μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, βρίσκεται η παραλία «Λύχνος», μία από τις ωραιότερες αμμουδιές της περιοχής.
Κάμερα του epirustravel.eu, τοποθετημένη σε drone, κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά.



Αν και η αμμουδιά της παραλίας είναι κρυμμένη μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, οι επισκέπτες μπορούν να την βρουν εύκολα καθώς, όπως πλησιάζουν την Πάργα από τα νότια, η ακτή βρίσκεται στην αριστερή τους πλευρά.

Η παραλία με τα καθαρά και βαθιά νερά είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο αλλά και με βάρκα.
Πάργα, ένα πολυσύχναστο θέρετρο
Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας, χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.
Απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και 40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, ενώ απέναντί της βρίσκονται οι Παξοί και οι Αντίπαξοι.
Αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Άη Γιαννάκης στα ανατολικά.
Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από epirustravel.eu, wikipedia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου