Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 06, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανάπτυξη Τώρα " Να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοια προχειρότητα από τη δημοτική αρχή"


Τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Οδυσσέα Ανδρούτσου και των στενών δεσμών του με την πόλη ως γιος της Πρεβεζάνας Ακριβής Τσαρλαμπά, «τίμησε» ο Δήμος και η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 195 χρόνων από τη δολοφονία του (στις 5 Ιουνίου του 1825).


Καλή η πρωτοβουλία του δήμου να τιμήσει ένα πρόσωπο που συνδέει την Πρέβεζα με την ένδοξη ιστορία της χώρας.

Κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν είχε αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία να τιμήσει τον άνθρωπο που ήταν από τους πρωτεργάτες της επανάστασης του 1821 στην πόλη μας (από όσο γνωρίζουμε, με εξαίρεση τα εγκαίνια ) και που τα οστά του βρίσκονται κάτω από το άγαλμά του, στην πλατεία Ανδρούτσου.

Όταν όμως τιμάμε την ιστορία μας την τιμάμε πραγματικά και όχι με απλούς διαδικαστικούς τρόπους.

Σε μια τέτοια τιμή σε έναν εθνικό ήρωα όπως ο Οδυσσέας Ανδρούτσος επιβάλλεται να συμμετέχει όλη η κοινωνία της Πρέβεζας, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι φορείς και όλοι οι σύλλογοι. Δυστυχώς για τον δήμο Πρέβεζας βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την προχειρότητα και την επιπολαιότητα κάτι που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για την δημοτική αρχή του κ. Γεωργάκου. Σε έναν άνθρωπο που έδωσε την ψυχή του και το αίμα του για τη Λευτεριά της πατρίδας όπως ο Οδυσσέας Ανδρούτσος η επιπόλαια, η πρόχειρη και διαδικαστική τιμή στη μνήμη του προσβάλλει την ίδια την ιστορία της χώρας, την πόλη μας και μοιάζει με ιεροσυλία. Ο δήμος Πρέβεζας στην εκδήλωση τιμής  για τον Εθνικό μας ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο ( που πρέπει να συνεχιστεί ) όπως και σε παρόμοιες εκδηλώσεις οφείλει να έχει συμμάχους  όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας  (που δεν ήταν καν ενήμερες και το έμαθαν από τα τοπικά ΜΜΕ ) αλλά βεβαίως και ολόκληρη την κοινωνία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη ξανά και ιδιαίτερα με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21. Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή του κ. Γεωργάκου δρα επιπόλαια, πρόχειρα και απογοητεύει τους δημότες Πρέβεζας. Επιτέλους λίγος σεβασμός στη μνήμη του Εθνικού μας ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου. Να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοια προχειρότητα από τη δημοτική αρχή Πρέβεζας.

Για την «Ανάπτυξη Τώρα»
Το γραφείο τύπου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου