Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΠΡΕΒΕΖΑ" απαντά σε έγγραφο για τα αδέσποτα


Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ

Προς :
                                                                                            
Την εφημερίδα ‘’Τοπική Φωνή’’
                                                                                                    
 Κυρία Κική Ζέρβα
Στο φύλλο της εφημερίδας ‘’Τοπική Φωνή ‘’ της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020 σε πρωτοσέλιδο άρθρο σας με τον τίτλο << ποιός φοβάται τα σκυλιά? >> αναφέρεσθε στον <<Πολιτιστικό Σύλλογο’’ Πρέβεζα’’>> με  αφορμή την επιστολή του Διοικητικού του Συμβουλίου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας με θέμα <<τις  επιθέσεις και τους τραυματισμούς αδέσποτων ζώων σε πολίτες του Δήμου μας>> .

Για το άρθρο αυτό σας οφείλουμε την παρακάτω απάντηση .
Κατ’αρχάς με το κείμενό σας λειτουργήσατε ενάντια σε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας!

Τί είδους έγκυρη και δημοκρατική ενημέρωση υπηρετείτε , όταν λογοκρίνετε και αρνείστε να δημοσιεύσετε ενυπόγραφο κείμενο , απαντάτε όμως σε αυτό και συγχρόνως αφαιρείτε από τους αναγνώστες σας το δικαίωμα της ολοκληρωμένης ενημέρωσης?

Η ενέργεια σας αυτή υπερβαίνει και το πιο απλό λογικό όριο της δημοσιογραφίας , εκτός και αν είστε λάτρης της δημοσιογραφίας που πρέπει να σταματά εκεί που αρχίζει το απαραβίαστο της απόλυτης σκοπιμότητας.

Θεωρούμε ότι λειτουργήσατε πέρα από τους κανόνες του επαγγέλματός σας παρασυρόμενη , αδικαιολόγητα , από το θυμικό και περιμένουμε να διορθώσετε το λάθος, σεβόμενη την πολύχρονη εμπειρία σας, δημοσιεύοντας έστω την απάντησή μας στο δικό σας άρθρο και μάλιστα πρωτοσέλιδα, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική ευαισθησία .

Στην επιστολή μας προς τον κ Εισαγγελέα με δημόσιο θάρρος και ευθύνη και με πλήρη γνώση του νόμου και των στοιχείων των αρμόδιων υπηρεσιών περιγράψαμε την << ωμή και μετρήσιμη  πραγματικότητα>>. Υποδείξαμε τους υπεύθυνους των τελευταίων χρόνων γι’ αυτή τη πραγματικότητα, δεν ενοχοποιήσαμε κανένα ζώο και επικαλεσθήκαμε το θεσμικό καθήκον της Εισαγγελικής Αρχής για την ΠΛΗΡΗ εφαρμογή ΟΛΗΣ της νομοθεσίας που προστατεύει ανθρώπους και ζώα και η οποία μέχρι τώρα δεν τηρείται . Θα περιμέναμε , ως μάχιμος δημοσιογράφος να είστε μαζί μας στο αίτημά μας για ολοκληρωτική εφαρμογή του νόμου , που είναι και ο βασικός πυλώνας παραγωγής πολιτισμού.

Εάν όμως την απαίτησή μας για εφαρμογή του νόμου τη θεωρήσατε  προτροπή << να εξαφανισθούν από προσώπου γης τα είκοσι πέντε αδέσποτα σκυλιά της πόλης>> όπως μας κατηγορείτε , τότε κάποιο πρόβλημα ερμηνείας υπάρχει από μέρους σας .

Ακατανόητη και η οργή σας γιατί  ζητήσαμε τη   διαδικασία του αυτόφωρου , όπως ορίζει η νομοθεσία , γι’ αυτούς που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα αδέσποτα.

Εάν επιθυμείτε για κάποιους την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων , πείτε το ξεκάθαρα . Γνωρίζεται όμως πολύ καλά ότι, η μη εφαρμογή των νόμων σε μια κοινωνία ευθύνεται για την παρανομία, οδηγεί στην αυτοδικία και θέτει σε ανυπολόγιστο  κίνδυνο τη Δημοκρατία.

Να σας ενημερώσουμε ότι το νόμο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα όχι απλά τον έχουμε διαβάσει , αλλά τον έχουμε βαθιά μελετήσει. Επιπλέον έχουμε μελετήσει και μια σειρά από έγγραφα των τοπικών υπηρεσιών που αναφέρονται σε βασικές νομικές παραλήψεις και μη τήρηση βασικών αρχείων σε δομές για τα αδέσποτα, που εγείρουν εύλογα ερωτήματα για  τη σκοπιμότητα αυτών των παραλήψεων.

Γνωρίζουμε επίσης και πρέπει να γνωρίζετε και εσείς , ότι το απεχθέστατο εμπόριο ζώων( κυρίως σκύλων και γατιών ) στην Ευρώπη είναι το τρίτο σε τζίρο ( 1,3 δις ευρώ σύμφωνα με πηγές της Ε.Ε ) μετά το εμπόριο των ναρκωτικών και των όπλων , που ανθεί κάτω από τη σκόπιμα ελλειμματική εφαρμογή των νόμων.

Σας καλούμε μάλιστα , με τη δημοσιογραφική πείρα που διαθέτετε , να ξεκινήσετε μία σε βάθος έρευνα για το θέμα. Θα  έχει πολύ ενδιαφέρον.

Επιπλέον η αγάπη μας για τα ζώα δεν χρειάζεται δημοσιότητα  κ Ζέρβα. Όσοι τη διαφημίζουν και την κάνουν αντικείμενο προβολής την ευτελίζουν και της αφαιρούν το μεδούλι της.

Επίσης θα σας παρακαλέσουμε στη << ανώνυμη>> κυρία, που  σας εκμυστηρεύτηκε ότι << μπούχτισε από τον πολιτισμό του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Πρέβεζα’’ >>, να της δώσετε για γνώση να διαβάσει τα εκατοντάδες ρεπορτάζ που φιλοξένησε η εφημερίδα σας από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, τα είκοσι τέσσερα χρόνια λειτουργίας του , καθώς και τα επαινετικά κατά καιρούς ΔΙΚΑ σας σχόλια για τη δράση του.

Και κάτι τελευταίο ,οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής σκέψης  , προβληματισμού, άριστων δημοκρατικών διαδικασιών και ενυπόγραφης ατομικής ευθύνης των μελών του . Οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης αυτής της λειτουργικότητας από οποιονδήποτε , υποθάλπει σκοπιμότητα και μας αφήνει αδιάφορους.

Στη διάθεσή σας για να τα πούμε όλα όπως μας..  απειλείτε , χωρίς όμως να ταυτίζουμε την αλήθεια με τη δική σας <<ορθή >> κατανόηση , αλλά με το φωτισμό και τη μη απόκρυψη. Και κυρίως χωρίς ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. 

 το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου