Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ενημέρωση Φιλαρμονική Ορφέας


Για τα 100 χρόνια της Φιλαρμονικής ΟΡΦΕΑΣ με τίτλο : Στήριξη του ερευνητικού και αρχειακού έργου της Φιλαρμονικής ΟΡΦΕΥΣ αιτηθήκαμε από χορηγό την κάλυψη δαπάνης για έκδοση Λευκώματος και CD με ζωντανές εκδηλώσεις μαγνητοσκοπημένες που έχουμε ανεύρει καθώς και πολύ άλλο υλικό(Photo) από το αρχείο του κράτους κλπ. (Ο χορηγός θα καλύψει τις δαπάνες χωρίς την ανάμειξη του ΟΡΦΕΥΣ).


Προηγήθηκαν συναντήσεις του Προέδρου Κο. Παππά με τον Δήμαρχο Κο. Γεωργάκο καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη  Κο. Ιωάννου για τα 100 χρόνια.

Πριν ξεκινήσουν οι απαγορεύσεις και κατόπιν οι ακυρώσεις λόγω του COVID-19, τέλη Φεβρουαρίου αποστείλαμε έγγραφο στον ΔΗΜΟ Πρέβεζας και στο Λιμενικό ταμείο για εκδήλωση (συναυλία) την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 έμπροσθεν των δικαστηρίων της πόλης μας με ειδικές εγκαταστάσεις και DÉCOR. Στην εκδήλωση θα είναι καλεσμένες  Φιλαρμονικές από την Ελλάδα και όμορες χώρες καθώς και προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού(Η ημερομηνία προσδιορίστηκε σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του ΔΗΜΟΥ).

Αποφύγαμε την διεξαγωγή της εκδήλωσης στο περίπτερο της πλατείας Ανδρούτσου για τον απλό λόγο να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στα καταστήματα εστίασης καθώς και τον Παιδότοπο.

Σε συνέντευξη μου προ 10 περίπου ημερών σε ραδιοφωνική εκπομπή , μιλώντας για το Τένις με ρώτησε και για την Φιλαρμονική της οποίας Πρόεδρος έχω αναλάβει προ μηνών όπου του ανέφερα κάποιες δραστηριότητες για τα 100 χρόνια της Φιλαρμονικής, κάτι που συζητάμε από τον Δεκέμβριο και όχι από το τέλος Μαϊου 2020.

Στις 11/03/2020 εκτυπώθηκαν αφίσες – Flyers για τα 100 χρόνια της Φιλαρμονικής με πρόσκληση εγγραφής νέων μελών.

Από την Δ/νση Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας του Υπουργείου Πολιτισμού ζητήσαμε και λαμβάνουμε ενημερωτικό δελτίο(newsletter) από το οποίο ενημερωνόμαστε για κάθε δραστηριότητα Πολιτιστικών Φορέων που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο του Υπουργείου.

Τέλος του 2019 έγινε επικαιροποίηση εγγραφής του «ΟΡΦΕΑ» στο μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, καθώς και στην Περιφέρεια.

Επισημαίνω ότι με  ανιδιοτέλεια  ανέλαβαν τα Ιδρυτικά μέλη της Φιλαρμονικής μας, με  ανιδιοτέλεια οι συνεχιστές και εξίσου ανιδιοτελής όσοι την φέραμε στο σήμερα άλλα πιο ανιδιοτελής οι χιλιάδες εθελοντές μουσικοί που την κρατήσανε ζωντανή μέχρι σήμερα.

Σύντομα παλαιά μέλη του Δ.Σ. και μουσικοί θα ενωθούν με τα τωρινά και ο «ΟΡΦΕΑΣ» μας μαζί με την ΑΡΜΟΝΙΑ και το JAZZ Festival θα πάνε ακόμη πιο μπροστά τα μουσικά πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Σύντομα το Δ.Σ. θα προβεί σε ενημερωτικές δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. .

Για την Φιλαρμονική ΟΡΦΕΑΣ
Με εντολή Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δημ. Παππάς
                                                           



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου