Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Υπόθεση κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου


Το θέμα  απασχολεί την τοπική κοινωνία  εδώ και τρία έτη, αλλά μετά τις δημοτικές εκλογές έλαβε νέες διαστάσεις.

To Υπουργείο Ναυτιλίας το 2018 έκρινε επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης του έργου, «Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας» σύμβαση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. που θα δημοπρατηθεί, ανατεθεί, να  υλοποιηθεί και παραληφθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

Το Νοέμβριο του ιδίου χρόνου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Συγκούνα είχε κάνει αποδοχή της πίστωσης ενώ στον προϋπολογισμό του Ταμείου  το συγκεκριμένο ποσό έχει συμπεριληφθεί.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος  με εξασφαλισμένη την  χρηματοδότηση του έργου με κωδικό 2014ΣΕ57000001 της ΣΑΕ 570 του ΠΔΕ από το 2018  θα πρέπει πρώτα να εξηγήσει γιατί ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί αφού με δηλώσεις του νυν δημάρχου στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2019  δήλωνε «Η δημοπράτηση του έργου έχει δρομολογηθεί μέσα στον Οκτώβριο. Ήδη έχουν γίνει επαφές και την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τον Υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου να κλείσει το θέμα. Το έργο θα δημοπρατηθεί σήμερα και θα γίνει διαγωνισμός όπου θα συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες»  και μετά να εξηγήσει  γιατί θα επιλεχθεί το άρθρο 32 του ν. 4412/2016 (Στις ειδικές περιπτώσεις και περιστάσεις που προβλέπονται, οι αναθέτουσες αρχές μπορούν να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις προσφεύγοντας στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση) για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. 

Δηλαδή θα υπάρξει διαπραγμάτευση με 3-4 εταιρείες, ώστε να “τρέξει” γρήγορα η ανάθεση και η υλοποίηση του έργου.

Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο το απέστειλε αναγνώστης
Το PrevezaBest  στο πλαίσιο της διαδραστικότητας δημοσιεύει τα κείμενα των αναγνωστών, όταν αυτά δεν προσβάλλουν και δίχως βεβαίως να τα υιοθετούμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου