Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020

Ο Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑ για τις Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι και τις παιδικές χαρές


Θέμα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ακτή Μονολιθίου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ακτή και το δάσος Μονολιθίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες .

Απόφαση που δικαιώνει την έγγραφη και επαναλαμβανόμενη τα δύο τελευταία χρόνια , πρόταση του Συλλόγου μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την θανάσιμη επικινδυνότητα που παρουσιάζει στη συγκεκριμένη περιοχή η κυκλοφοριακή αναρχία την τουριστική περίοδο.

Σημαντική στη λήψη της συνετής απόφασης και η πρόσφατη πρόταση, με το ίδιο περιεχόμενο, της Δημοτικής Κοινότητας του Μύτικα στο Δημοτικό Συμβούλιο , που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι, οι θεσμοί και οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους στις ανησυχίες των πολιτών για να προνοούν δυσάρεστες καταστάσεις .

Ευελπιστούμε οι αποφάσεις αυτές να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα στο σύνολό τους, για να έχουν ουσία και αποτελεσματικότητα υπέρ των πολιτών και να μην είναι η συνέχεια της διάτρητης εφαρμογής της κυκλοφορίας στον αστικό ιστό της πόλης.

Κρίνουμε επίσης απαραίτητη την επαναδημοσίευση του τελευταίου  εγγράφου του Συλλόγου μας προς τις υπηρεσίες και την εισαγγελική αρχή για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας πάνω στο σημαντικό αυτό θέμα.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   
 Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    
 Κωνσταντίνος  Λογοθέτης                                            
 Μίχα Ελένη

Κύριε Εισαγγελέα:

Αισθανόμαστε άβολα και πιεσμένοι, κάθε φορά που πρέπει να απευθυνόμαστε σε εσάς, για να υποχρεώνετε  υπηρεσίες και θεσμούς να εφαρμόσουν και να πράξουν τα αυτονόητα.

Η συνείδηση όμως και το καθήκον μας, ως πολιτών, υπερβαίνει τους δισταγμούς  μας και πιστεύουμε ότι, μόνο η δική σας παρέμβαση είναι ικανή να ενεργοποιήσει τους υπευθύνους προς τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και λύσεις.

Εννοείται ότι, πριν καταλήξουμε να ζητήσουμε την δική σας παρέμβαση, εξαντλήσαμε τη δική μας έγγραφη και  προσωπική παρουσία στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Ζητάμε την παρέμβασή σας και αυτό θα το αξιολογήσετε εσείς, στις παρακάτω δύο υπαρκτές καταστάσεις, που αν εξελιχθούν αρνητικά, ίσως κινδυνεύσουν συνάνθρωποι μας και κυρίως  παιδιά .
Η πρώτη περιγράφεται στο έγγραφο που σας επισυνάπτουμε και στείλαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες μερικές εκ των οποίων, μόνον, μας απήντησαν, χωρίς όμως να δίνουν λύση στις αδιέξοδες συνθήκες που ήδη επικρατούν στην πολύκοσμη και υπερπλήρη αυτοκινήτων παραλία του μονολιθίου.

Πιστεύουμε ότι, άμεσα πρέπει να εκπονηθεί και εφαρμοστεί κυκλοφοριακή μελέτη στην παραλία και το δάσος της περιοχής, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια είχε ζητήσει η Δασική Υπηρεσία χωρίς όμως να εισακουστεί.

Μόνο αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο λειτουργίας και εκκένωσης της περιοχής δεν θα υπάρξουν τραγικές συνέπειες σε περίπτωση πυρκαγιάς, που όλοι απευχόμαστε. Οι εγκληματικές παραλήψεις στο <<Μάτι>> δεν συνέτισαν κανέναν μας?

Η δεύτερη επισήμανσή μας αφορά τις δημοτικές παιδικές χαρές που είναι διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης μας. Οι περισσότερες δεν έχουν πιστοποιητικό καταλληλότητας ,  είναι δηλαδή ακατάλληλες και επικίνδυνες για χρήση, αφού οι περισσότεροι  από τους όρους υγιεινής και ασφάλειας  δεν τηρούνται  . Ο Δήμος όφειλε να τις έχει κλειστές και απροσπέλαστες από κάθε μικρό(κυρίως) και ενήλικα συμπολίτη μας, με διακριτή την επισήμανση της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητάς τους. Αντίθετα, για μήνες τώρα διατηρεί τις περισσότερες μόνιμα ορθάνοιχτες  σε δεκάδες μικρούς χρήστες, που εν αγνοία αυτών και των συνοδών τους είναι εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους. Σημειωτέων ότι   κατά καιρούς έχουν  σημειωθεί σε αυτές και μικροτραυματισμοί παιδιών .

Κύριε  Εισαγγελέα, προτείνουμε την ΑΜΕΣΗ σφράγισή τους και τον συνεχή έλεγχο της μη χρησιμοποίησής, τους έως ότου αποκτήσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας   ή την απομάκρυνση όλων των οργάνων από αυτές για εξασφαλισμένη τη μη λειτουργία τους.

Άφθονα τα σοβαρά αλλά και τα θανάσιμα περιστατικά τραυματισμών σε αφύλακτους και ακατάλληλους χώρους παιδικού παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς σε όλη την επικράτεια . Ας φροντίσουμε όλοι μας να μην συμπεριληφθεί και η πόλη μας σε αυτό τον τραγικό κατάλογο.

Τέλος ένα μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας διερωτάται πώς είναι δυνατόν ένας δήμος να έχει σε αυτή την εγκατάλειψη και επικινδυνότητα τους ελάχιστους χώρους παιχνιδιού και ψυχαγωγίας που έχουν  απομείνει στην πόλη μας για τους τρυφερούς συμπολίτες μας ?

Πάντα στη διάθεσή σας και συμπαραστάτες στην δύσκολη και         πολύπλευρη αποστολή σας.
  
Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   
Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    
Κωνσταντίνος  Λογοθέτης                                             
Μίχα Ελένη 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου