Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη


Επιτέλους μετά από αρκετό καιρό, κάτι φαίνεται να κινείται στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δήμου Πρέβεζας, για το οποίο όμως δεν βλέπω και μεγάλη διάθεση να καταλήγουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει αυτόν τον σημαντικό θεσμό.


Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η προκήρυξη για τη θέση δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2019 και η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε 5 μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου του 2020. 

Τότε στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των 8 υποψηφίων, πρώτη αναδείχθηκε με 9 ψήφους η κ.Δήμητρα Αηδώνη και δεύτερος ο κ.Νίκος Μαντούσης με 7 ψήφους. 

Επειδή όμως κανένας από τους δύο, δεν κατάφερε να ψηφιστεί από τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη θα έπρεπε να γίνει νέα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όμως εκκρεμεί από τον Μάρτιο. 

Θα πει κάποιος πως και γιατί γίνεται αυτό; 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκαν έντονες εσωκομματικές κόντρες για το θέμα και αυτό όπου ανάγκαζε τον Δήμαρχο κ.Γεωργάκο σε συνεχείς αναβολές του θέματος. 

Έπεσε και η πανδημία, οπότε σχεδόν ξεχάστηκε το θέμα. 

Επανέρχεται όμως αναγκαστικά στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λίγο πριν τελειώσει ο πρώτος χρόνος θητείας της δημοτικής αρχής και νομίζω ότι για πολλούς λόγους, αυτό το "σήριαλ" πρέπει να πάρει τέλος. 

Αν η Δημοτική αρχή θέλει πράγματι να αξιοποιήσει το θεσμό, κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνουν έστω και τώρα, τρία πράγματα: 

1. Ο δήμαρχος να αποφασίσει ότι πράγματι θέλει το θεσμό και να αναλάβει πρωτοβουλίες συνεννόησης με τις άλλες παρατάξεις, ώστε να καταλήξουν σε ένα πρόσωπο. 

2. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οφείλουν να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης. 

3. Όλοι οι υποψήφιοι πλην των δύο πρώτων, της κ. Αηδώνη και του κ. Μαντούση που έλαβαν πολύ μικρό αριθμό ψήφων (από 0 έως 3, ο μόνος που έλαβε 4 ήταν ο κ.Ζάχος), θα πρέπει κατά την άποψη πολλών δημοτικών συμβούλων, αλλά και συμπολιτών, να μη συμμετέχουν στη νέα ψηφοφορία, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία και το Δημοτικό Συμβούλιο να καταλήξει στο πρόσωπο που θα λάβει και τα απαιτούμενα 3/5 των ψήφων. 

Αν δεν γίνουν όλα τα παραπάνω, τότε λυπάμαι, αλλά Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, δε θα δούμε ούτε σ’ αυτή τη θητεία στην Πρέβεζα και η ευθύνη θα βαραίνει όλους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου